Connect with us

Επικαιρότητα

Αγωνία για να μην φτάσει η φωτιά στην Μότορ Όιλ – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο δήμος Λουτρακίου

Published

on

Συγκλονιστική είναι η μάχη που δίνουν για μια ακόμη ημέρα πυροσβέστες, δήμοι και κάτοικοι με τις πυρκαγιές. Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν καθιστούν εξαιρετικά δύσκολη τη μάχη της κατάσβεσης.

Το πιο δύσκολο πύρινο μέτωπο βρίσκεται στο Λουτράκι, στα Ίσθμια, περίπου ενάμιση χιλιόμετρο από τα διυλιστήρια της Motor Oil, η οποία έχει πνιγεί από τους καπνούς.

Eurokinissi
Eurokinissi

Στα διυλιστήρια πλησιάζει η φωτιά που καίει ανεξέλεγκτη στο Λουτράκι, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, Χαρίλαο Βυτινιώτη ο οποίος σημείωσε ότι η πύρινη λαίλαπα έφυγε «από τους οικισμούς Γαλήνης και Παράδεισου και κατευθύνεται προς τις ακτές του Σαρωνικού».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «μεσολαβούν οι παράδρομοι, η εθνική οδός, ο προαστιακός, η παλιά εθνική οδός και μετά είναι οι οικισμοί, που αν κατέβει εκεί θα είναι δύσκολα τα πράγματα».

«Τα ελικόπτερα κάνουν άθλο ποτίζοντας την περιοχή με νερό. Ευτυχώς, είναι κοντά ο Σαρωνικός και διευκολύνεται κάπως το έργο τους», σημείωσε μεταξύ άλλων ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων από σήμερα, Τρίτη 18.07.2023 και για έξι μήνες προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι έκτακτες ανάγκες και να γίνει διαχείριση των ζημιών και των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από την πυρκαγιά.

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz