Connect with us

EDITOR

Πολιτική ήττα Σταυρέλη η απώλεια της έδρας στην Οικονομική επιτροπή – Ο λάθος υπολογισμός και το κακό timing του γιατρού

Published

on

Τελικά η εγκύκλιος δεν είχε μελετηθεί ορθά. Η αναφορά του Νίκου Σταυρέλη στο συμβούλιο των δημαιρεσιών της Κυριακής περί άκυρης διαδικασίας και απόφασης επί της εκλογής μελών οικονομικής επιτροπής, δεν ευσταθεί. Γιατί μπορεί ο επικεφαλής της ΠΝΟΗΣ την ώρα της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων εσπευσμένα να μπήκε στην αίθουσα προειδοποιώντας το προεδρείο να μην προχωρήσει στην απόφαση περί της συγκεκριμένης εκλογής διότι οι έδρες των παρατάξεων είναι εξ αρχής καθορισμένες και δεν αλλάζουν, τούτο ωστόσο δεν έχει βάση εν τέλει αφού η εγκύκλιος προβλέπει την αύξηση των εδρών των ανεξαρτήτων εάν ο αριθμός τους υπερβαίνει τον αριθμό των μελών μιας παράταξης.

Ο Χρήστος Κορδώσης, έχοντας μελετήσει την συγκεκριμένη εγκύκλιο είδε το “παραθυράκι” και έθεσε υποψηφιότητα επιδιώκοντας να επιστρέψει στην οικονομική επιτροπή, θέση την οποίαν είχε απωλέσει όταν ανεξαρτητοποιήθηκε. Και τα κατάφερε. Μαζί με τον έτερο ανεξάρτητο που έθεσε υποψηφιότητα κ.Ανδρέα Ζώγκο αποτελούν μέλη της Οικονομικής επιτροπής, αφήνοντας την ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ με έναν μόνο εκπρόσωπο, τον επικεφαλής της.

Ο Νίκος Σταυρέλης σε σημερινή του συνέντευξη επιχείρησε να μειώσει την ένταση αυτής της πολιτικής και ουσιαστικής ήττας (αφού η οικονομική επιτροπή έχει μετατραπεί σε πανίσχυρο όργανο ένεκα απλής αναλογικής και το γνωρίζει καλά) σχολιάζοντας μόνο τις δηλώσεις του Δημάρχου περι αυτογκόλ και  λανθασμένης κίνησης ανεξαρτητοποίησης του Σωτήρη Παπαδημητρίου τη δεδομένη στιγμή, ως άστοχες. Η ΠΝΟΗ αποδυναμώθηκε είναι σαφές από μια κίνηση που ενω θα έπρεπε να έχει προβλεφθεί, δεν προβλέφθηκε. Αν ο Σωτήρης Παπαδημητρίου δεν είχε ανεξαρτητοποιηθεί στην συγκεκριμένη συνεδρίαση αλλά ανέμενε την επόμενη, οι συσχετισμοί δεν θα είχαν αλλάξει και η έδρα δεν θα είχε χαθεί. Αν η επιλογή του χρόνου ανεξαρτητοποίησης ήταν απόφαση του κυρίου Παπαδημητρίου τότε δημιούργησε πρόβλημα στην παράταξη που επιδιώκει να ενταχθεί, σύμφωνα με τις φήμες. Αν ήταν στοχευμένη κίνηση ώστε να αποδυναμωθεί η παράταξη του Δημάρχου στην εν λόγω συνεδρίαση, δεν φαίνεται να πέτυχε και σε μεγάλο βαθμό τον στόχο της. Αν πάλι ήταν ποιόν συνεννόησης με τον επικεφαλής της ΠΝΟΗΣ για λόγους που οι ίδιοι γνωρίζουν παραμένει άγνωστο, ο ίδιος ο Νίκος Σταυρέλης  πάντως το αρνήθηκε σήμερα.

Η ουσία είναι πως η οικονομική επιτροπή θα συνεδριάζει με τους δυο ανεξάρτητους , εκ των οποίων ουδείς πρόσκεινται στην ΠΝΟΗ ώστε να δημιουργηθεί ενός είδους συμμαχία. Εκτός κι αν ο Χρήστος Κορδώσης ξεπεράσει τον σκόπελο του διαφορετικού πολιτικού χώρου που έθεσε προχθές , κάνοντας μια ακόμα επανάσταση στην πολιτική και αυτοδιοικητική του πορεία. Τυχαία η αναφορά Σταυρέλη “θα δείτε τι ετοιμάζουμε με τον Χρήστο” δεν ήταν.

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz