Connect with us

Ελλάδα

Έρχεται lockdown σε τρεις δήμους της Δυτικής Αττικής – Ανακοινώσεις εντός της ημέρας

Published

on

Την επιβολή αυστηρότερων μέτρων σε τρεις δήμους της Δυτικής Αττικής, λόγω της έξαρσης κρουσμάτων στις περιοχές αυτές, θα ανακοινώσει το απόγευμα ο Νίκος Χαρδαλιάς, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας αναμένεται να προβεί σε αυτήν την ανακοίνωση το απόγευμα, κατά την τακτική ενημέρωση για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας και ήδη στο «μικροσκόπιο» βρίσκονται περιοχές όπως η Ελευσίνα και ο Ασπρόπυργος.

Ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο επιβολής αντίστοιχων μέτρων και στην περιοχή της Κοζάνης, όπου επίσης παρατηρείται έκρηξη του επιδημιολογικού φορτίου.

Γι’ αυτόν τον λόγο μάλιστα στην πόλη βρίσκεται σήμερα και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, προκειμένου να παρευρεθεί σε σύσκεψη στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για θέματα που αφορούν στην πανδημία του κορωνοϊού και την κατάσταση που διαμορφώνεται στην περιοχή.

Αλλά και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, βρίσκεται σήμερα στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να έχει σειρά συναντήσεων σχετικά με την εκτίμηση των επιδημιολογικών δεδομένων όπως εξελίσσονται στην ευρύτερη περιοχή, την πορεία των ελέγχων που διενεργούνται από τις αρμόδιες Αρχές για την τήρηση των μέτρων, καθώς και το επιχειρησιακό σχέδιο προστασίας από τη λοίμωξη Covid-19 που έχουν αναπτύξει οι κατά τόπους αρμόδιοι φορείς ενόψει των εορτών.

Προειδοποίηση για τη λήψη νέων αυστηρότερων μέτρων, που παραπέμπουν σε σκληρότερα τοπικά lockdown για την Δυτική Αττική και την Κοζάνη, καθώς και άλλες περιοχές, απηύθυνε την Τετάρτη και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά την ενημέρωση για την πορεία της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Όπως είπε ο Βασίλης Κικίλιας, «μετά τη σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ βλέπουμε αύξηση κρουσμάτων ανά 100.000 πληθυσμού στις περιοχές: Κιλκίς, Θεσσαλονίκης, Ξάνθης, Γρεβενών, Πιερίας, Δράμας, Κοζάνης, Ροδόπης, Πέλλας και Λάρισας».

«Αν επιδεινωθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα θα επαναξιολογηθούν τα μέτρα» είπε ο κ. Κικίλιας, απευθύνοντας παράλληλα έκκληση σε όσους δεν συμμορφώνονται να σκεφθούν πολύ προσεκτικά πόσο επιβαρύνουν επιδημιολογικά δεδομένα και αντίστοιχα τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν για τις περιοχές αυτές.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, η κατάσταση σε Κοζάνη και Δυτική Αττική είναι σοβαρή και για τον λόγο αυτό συνεδριάζει αυτήν την ώρα η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων.

Η αναμενόμενη ανακοίνωση συμπλέει και με την εισήγηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, η οποία συνεδρίασε εκτάκτως την Τετάρτη.

Οι επιστήμονες φαίνεται πως συστήνουν τη δημιουργία «αντιπυρικών ζωνών» με καθολικά lockdown, κατά περίπτωση ακόμη και με σκληρότερα μέτρα από τον περασμένο Μάρτιο, για να σταματήσουν οι συνεχείς «αναζωπυρώσεις» των μολύνσεων του κορωνοϊού σε τοπικό επίπεδο.

Πηγή: cnn.gr

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz