Connect with us

EDITOR

“Έξω τα κόμματα από την αυτοδιοίκηση” – Δήλωση σοκ του Χρήστου Κορδώση

Published

on

Εκατοντάδες φορές έχει ειπωθεί και έχει καταγραφεί. Οι αυτοδιοικητικοί αρέσκονται κατά καιρούς, θέλοντας να περάσουν μια γραμμή διαφορετική στην κοινωνία και ενδεχομένως να αφαιρέσουν ένταση από το «κομματικό τους σακκάκι», να μιλούν για αναγκαιότητα τα κόμματα να απεμπαλκούν από την αυτοδιοίκηση. Να επιτρέψουν στις κοινωνίες να αναδείξουν τους τοπικούς άρχοντες, δίχως στηρίξεις και χρίσματα, δίχως κομματικές τακτικές υποστήριξης και βεβαίως δίχως έναν χάρτη αυτοδιοίκησης βαμμένο μπλέ, πράσινο, κόκκινο κτλ.

Όταν αυτή η δήλωση όμως έρχεται από ένα κομματικό στέλεχος ξενίζει. Όταν αυτή η δήλωση δημόσια καταγράφεται από ένα στέλεχος που μέχρι πρότινος κατείχε το αξίωμα του Προέδρου της ΝΟΔΕ Κορινθίας δημιουργεί ερωτηματικά. Όταν αυτή η δήλωση προέρχεται από το στέλεχος που ως Πρόεδρος της ΝΟΔΕ προ διετίας εβαλε ψηλά τις κομματικές διαδικασίες, δημιούργησε νέα παράταξη έναντι της υπάρχουσας δημιουργώντας συνθήκες  διάσπαση στο κόμμα και  κατόπιν εξασφαλίζοντας το χρίσμα του κόμματος στον εν λόγω  υποψήφιο  (έχοντας αποχωρήσει από την παράταξη του έτερου) τότε μοιάζει «προκλητική».

Τα ερωτηματικά που δημιουργούνται είναι εύλογα:

Ήταν καλό και άριστο το κόμμα να εμπλέκεται στις διαδικασίες όταν ο κ.Κορδώσης ήταν Πρόεδρος στη ΝΟΔΕ; Όταν υποστήριξε την υποψηφιότητα του κ.Καλλίρη και εξασφάλισε με κομματικές συγκεντρώσεις κορυφαίων στελεχών την επίσημη στήριξη της Ν.Δ στο πρόσωπό του; Και πότε το κόμμα έγινε…κακό;

Να θυμηθούμε εδώ πως ο Χρήστος Κορδώσης στην επιστολή παραίτησής του από την προεδρεία της ΝΟΔΕ λίγες ημέρες πριν την έναρξη των διαδικασιών εκλογής, μίλησε για θέματα με το κόμμα.

Τα ίδια θέματα που προφανώς, όπως προκύπτει από την συνέντευξή του, τον οδήγησαν και στην ανεξαρτητοποίησή του από τον συνδυασμό που ο ίδιος έφτιαξε με επικεφαλής τον Πελοπίδα Καλλίρη, όταν η παράταξη απορροφήθηκε από την παράταξη του Δημάρχου στο νέο δημοτικό συμβούλιο.

Διότι σήμερα έγινε ξεκάθαρο από τις αναφορές του κυρίου Κορδώση πως η απορρόφηση αποτέλεσε κομματική γραμμή ώστε η Νέα Δημοκρατία να ισχυροποιηθεί στο δημοτικό συμβούλιο και βεβαώς να αποκαταστάσει την εικόνα διχασμού που είχε ενσκείψει στην κορινθιακή κοινωνία.

«Ξεκινήσαμε καλά, είχαμε το καλύτερο ψηφοδέλτιο» είπε ο κ.Κορδώσης και κατέληξε: «Αργήσαμε να ανακοινώσουμε την υποψηφιότητα λόγω των κομματικών διαδικασιών. Μετά το εκλογικό αποτέλεσμα υπήρξαν παρεμβάσεις. Η παράταξη δεν ήταν «λαγός», είχε την επίσημη στήριξη. Τα κόμματα πρέπει να απεμπλακούν από την τοπική αυτοδιοίκηση».

Σε έτερο σημείο της δήλωσής του ο κ.Κορδώσης και για το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές με την παράταξη του εν ενεργεία δημάρχου, του νεοδημοκράτη Δημάρχου, σχολίασε σκωπτικά και απαξιωτικά. «Είναι πολύ δύσκολο” μια από τις φράσεις του. Κι αν δοθεί εντολή από το κόμμα; Ρωτήθηκε, ώστε να εμφανιστεί ενωμένο; «Ποιο κόμμα, πλάκα μου κάνετε;» η καταγεγραμμένη δημόσια απάντηση του συμβούλου.

 

Ανεξάρτητος λοιπόν στο Δ.Σ Κορινθίων ο Χρήστος Κορδώσης και δεδομένων των παραπάνω, μετά τον Αλέκο Πνευματικό, πολιτικά άστεγος; Σίγουρα οι σημερινές του δηλώσεις δεν θα περάσουν απαρατήρητες.

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz