Connect with us

Ελλάδα

Έξι αστυνομικοί σε κύκλωμα πώλησης πλαστών διαβατηρίων!

Published

on

Έξι αστυνομικοί κατηγορούνται ότι είχαν στήσει κύκλωμα πώλησης ταυτοτήτων και διαβατηρίων σε αλλοδαπούς, έναντι μεγάλου χρηματικού ποσού. Οι έξι αστυνομικοί υπηρετούσαν σε τμήματα στην Αττική, όπως και σε τμήματα ταυτοτήτων και διαβατηρίων. Η «ταρίφα» ξεκινούσε από τα 4.000 ευρώ και πολλές φορές ξεπερνούσε τα 40.000 ευρώ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.  

Όπως προκύπτει, οι αστυνομικοί που υπηρετούν σε γραφεία έκδοσης διαβατηρίων και τμήματα ασφαλείας και με κεντρικό μοχλό στο μηχανισμό αρχιφύλακα με θητεία στο γραφείο παραλαβής διαβατηρίων στο Παγκράτι, έμπαινε σε τακτικά χρονικά διαστήματα στο police online αναζητώντας στοιχεία Ελλήνων του εξωτερικού που δεν είχαν εκδώσει ταυτότητες ή διαβατήρια.

Στη συνέχεια και μόλις βρισκόταν ο κατάλληλος υποψήφιος αλλοδαπός για ελληνοποίηση με ταχύρυθμες διαδικασίες, έβρισκαν μάρτυρες ταυτοποίησης των στοιχείων των φερόμενων ως Ελλήνων πολιτών και κατέφευγαν σε τμήματα ασφαλείας και σε συνεργαζόμενους αστυνομικούς, όπου συντελούνταν το βασικό βήμα για την έκδοση ταυτότητας ή διαβατηρίου.

Πολλοί από τους παραλήπτες με βεβαρημένο ποινικό παρελθόν για συμμετοχή σε εγκληματικές οργανώσεις, διακίνησης ναρκωτικών, ληστείες, σεξουαλική εκμετάλλευση γυναικών και διακίνηση ανθρώπων.

Share this…
Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz