Connect with us

Επικαιρότητα

Έμπορος ναρκωτικών συνελήφθη από μια φωτογραφία στην οποία κρατούσε τυρί

Published

on

Ο Καρλ Στιούαρτ έκρινε πως θέλει να μοιραστεί το αγαπημένο του τυρί με τους φίλους του, σε chat. Που ήταν κρυπτογραφημένο, αλλά το είχε ‘σπάσει’ η αστυνομία. Η εμφάνιση της παλάμης του ήταν αρκετή για να οδηγήσει στη σύλληψη του.

Ο Καρλ Στιούαρτ είχε πάει στα Marks & Spencer και βρήκε ένα κομμάτι από το αγαπημένο του τυρί. Ήταν το blue cheese Stilton, της χαρακτηριστικής μυρωδιάς και γεύσης, που το έχει κάνει ΠΟΠ. Παρεμπιπτόντως, το όνομα το πήρε από το χωριό που το προσφέρει στη Μεγάλη Βρετανία εδώ και χρόνια.

Ο ενθουσιασμός του Στιούαρτ ήταν τέτοιος που θέλησε να μοιραστεί την αγορά με τους φίλους του, στο EncroChat. Το EncroChat είναι υπηρεσία κρυπτογραφημένων μηνυμάτων. Ο Στιούαρτ είναι έμπορος ναρκωτικών. Ένα κι ένα κάνουν δύο, σωστά;

Η αστυνομία είχε ‘σπάσει’ το chat, βρήκε τη φωτογραφία, πήρε το αποτύπωμα της παλάμης και τα δαχτυλικά αποτυπώματα του τύπου που χρησιμοποιούσε τον κωδικό “Toffeeforce” (ως φαν της Έβερτον), τα έβαλε στο σύστημα και ανακάλυψε πως ανήκουν στον 39χρονο έμπορο ναρκωτικών, με την έντονη δράση στο Λίβερπουλ.

Ακολούθησε ένταλμα σύλληψης, με τον Επιθεωρητή Λι Ουίλκινσον της αστυνομίας του Μερσεϊσάιντ να δηλώνει πως “τον πιάσαμε χάριν της αγάπης του για το τυρί Stilton”. Ο Στιούαρτ δήλωσε ένοχος στις πολλαπλές κατηγορίες για διακίνηση ναρκωτικών (μεταξύ τους η συνωμοσία για προμήθεια κοκαΐνης, ηρωίνης, MDMA και κεταμίνης, μαζί με τη μεταβίβαση εγκληματικών περιουσιακών στοιχείων) και καταδικάστηκε σε περισσότερα από 13 χρόνια φυλάκισης.

Μαζί με τον εν λόγω, η αστυνομία ταυτοποίησε και άλλους 60.000 χρήστες του EncroChat σε όλον τον κόσμο -μεταξύ των οποίων οι 10.000 είναι από τη Μεγάλη Βρετανία. Όλοι μετέχουν σε κυκλώματα συντονισμού, προγραμματισμού, προμήθειας και διανομής ναρκωτικών και όπλων, ενώ έχουν δράση σε ξέπλυμα χρήματος και άλλες εγκληματικές δραστηριότητες. Πέραν του Στιούαρτ συνελήφθησαν, σε πρώτη φάση και άλλοι 60 άνθρωποι, οι οποίοι καταδικάστηκαν σε πολλά χρόνια φυλάκισης την Τετάρτη 26/5. Άλλοι τρεις καταδικάστηκαν την Πέμπτη 27/5. Όλη αυτή η επιχείρηση έχει το όνομα ‘Οperation Venetic’.

Πηγή: news247.gr

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz