Connect with us

Ελλάδα

Έκτακτο βοήθημα τα Χριστούγεννα: Πότε θα δοθεί το επίδομα πανδημίας και σε ποιους

Published

on

«Θέλω να ολοκληρώσω την τοποθέτησή μου με μια πιο αισιόδοξη, θετική προσέγγιση στα πράγματα. Μέσα από τη συζήτηση ακούστηκαν ενδιαφέροντα πράγματα που πρέπει να αξιολογηθούν από την κυβέρνηση» είπε ο πρωθυπουργός ξεκινώντας την τριτολογία του.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι, θα υπάρξει οικονομική ενίσχυση των πιο αδύναμων νοικοκυριών τα Χριστούγεννα υπογραμμίζοντας ότι το πόσα χρήματα θα δοθούν, το που και το πως θα δοθούν θα εξειδικευθεί από το οικονομικό επιτελείο. «Η κυβέρνηση θα σταθεί όπως το έχει κάνει μέχρι σήμερα με απτή στήριξη κοντά στους συμπολίτες μας οι οποίοι έχουν περισσότερη ανάγκη» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός έκλεισε την τοποθέτησή του με μια πιο «αισιόδοξη νότα» ως προς τις δύσκολες μέρες που ζούμε, όπως είπε χαρακτηριστικά. Αναφορικά για την αναστολή των πλειστηριασμών ανέφερε ότι θα υπάρξει με ρύθμιση που θα έρθει στην Βουλή, ενώ πρόσθεσε, ότι θα υπάρξει οικονομική ενίσχυση των πιο αδύναμων νοικοκυριών τα Χριστούγεννα.

Παράλληλα, προανήγγειλε μαζικά τεστ κορονοϊού σε μαθητές την μεθεπόμενη εβδομάδα για να διαπιστωθεί πόσο εύκολο θα είναι το άνοιγμα των σχολείων. «Δεν είναι δυνατό αυτή τη στιγμή να μπορέσουμε – και ίσως να μην είναι χρήσιμο αυτή τη στιγμή – για μαζικά τεστ στα σχολεία. Θα κάνουμε έξυπνα τεστ σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου για να δούμε αν μπορούμε να ανοίξουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην Θεσσαλονίκη λέγοντας, «αντιμετωπίζουμε το μεγαλύτερο πρόβλημα με την πίεση που δέχεται το ΕΣΥ. Ειδικά στο ζήτημα της Θεσσαλονίκης αν γυρίζαμε το ρολόϊ πίσω θα έπρεπε να πάρουμε δραστικά μέτρα νωρίτερα».

«Η ταχύτητα της αύξησης των κρουσμάτων μας οδήγησε να πούμε ότι πέσαμε έξω στην εκτίμησή μας. Πέσαμε έξω όχι μόνο εμείς, αλλά όλοι οι ειδικοί και οι επιδημιολόγοι. Γίνεται ο,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν», τόνισε.

Τέλος ο πρωθυπουργός ζήτησε από τα κόμματα να υποδείξουν έναν εκπρόσωπο για την επιτροπή εθνικού εμβολιασμού για το εμβόλιο του κορονοϊού.

Πηγή: newsbomb.gr

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz