Connect with us

Ελλάδα

Έκτακτα μέτρα λόγω κορονοϊού: Κλειστά σχολεία, κινηματογράφοι, θέατρα σε Ηλεία, Ζάκυνθο και Αχαΐα

Published

on

Έκτακτα μέτρα σε Αχαΐα, Ηλεία και Ζάκυνθο ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με την ενημέρωσή του κλείνουν για 5 – 6 Μαρτίου σχολεία, αθλητικοι χώροι, μουσεία, κινηματογράφοι και θέατρα, αρχαιολογικοί χώροι, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις ενώ θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση σχετικά με την επανεξέταση των μέτρων.

Νωρίτερα συνεδρίασε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας και με βάση τις συστάσεις της τα συναρμόδια υπουργεία θα λάβουν όλα τα απαραίτητα διοικητικά μέτρα.

Το τελευταίο (9ο) κρούσμα στη χώρα είναι ένας 66χρονος, ο οποίος βρισκόταν σε εκδρομή στο εξωτερικό και εμφάνισε τα πρώτα συμπτώματα του κορωνοϊού την Κυριακή.

Πιο συγκεκριμένα, ο 66χρονος νοσηλεύεται στο Ρίο και είχε επιστρέψει από την Αίγυπτο και το Σινά, όπου συμμετείχε σε οργανωμένη εκδρομή. Επέστρεψε στις 28 Φεβρουαρίου στην Αμαλιάδα και την ίδια ημέρα είτε την επόμενη μετέβη στο νοσοκομείο Αμαλιάδας. Στις 2 Μαρτίου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείου του Ρίου.

Αυτή στιγμή νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση με σοβαρή πνευμονία στη μονάδα αρνητικής πίεσης. Δεν είναι διασωληνωμένος και παρακολουθείται στενά από την ιατρική ομάδα του καθηγητή Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, κ. Χαράλαμπο Γώγο, σε συνεργασία με τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΓΝ Πατρών.  

Αρχικά προσήλθε στο νοσοκομείο Αμαλιάδας απ’ όπου και παραπέμφθηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Πατρών, όπου και παρέμεινε για νοσηλεία από το απόγευμα της Δευτέρας.

Πηγή: skai.gr

Share this…
Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz