Connect with us

Επικαιρότητα

Άρωμα σκανδάλου στο Ελιζέ: Τα άνθη που καίνε τον Μακρόν

Published

on

Οργισμένοι είναι οι Γάλλοι με την αποκάλυψη ότι εν μέσω πανδημίας, ο πρόεδρος της Πέμπτης Γαλλικής Δημοκρατίας, Εμανουέλ Μακρόν και η σύζυγός του, Μπριζίτ Μακρόν, δαπάνησαν το αστρονομικό ποσό των 600 εκατομμυρίων ευρώ για να στολίσουν με λουλούδια το Ελιζέ.

Τα 200 εκατομμύρια ευρώ ήταν μόνο για ορχιδέες, το αγαπημένο άνθος της «Πρώτης Κυρίας» της Γαλλίας, Μπριζίτ Μακρόν, όπως σχολιάζει ο γαλλικός Τύπος.

Αυτό σημαίνει ότι, ο προυπολογισμός για τα άνθη που ενέκρινε ο Μακρόν είναι σχεδόν πέντε φορές απ΄αυτόν των προκατόχων του Μακρόν, Φρανσουά Ολάντ και Νικολά Σαρκοζί.

Η γαλλική κοινή γνώμη σοκάρεται από τις υπέρογκες δαπάνες του προέδρου για να γεμίσει τα βάζα του, σε μια εποχή που η χώρα αγωνίζεται να ανακάμψει από τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοιού.

Και μάλιστα, όταν δαπανώνται τόσα χρήματα σε άνθη σε μια εποχή που το Eλιζέ ήταν κλειστό για το κοινό ενώ οι δεξιώσεις που έγιναν λόγω των περιορισμών του Covid-19 ήταν ελάχιστες: ίσως μετρημένες στα δάχτυλα.

Η πολιτική επιθεώρηση «Politis ήταν αυτή που έκανε την αποκάλυψη για το υπέρογκο ποσό που δαπάνησε το Μέγαρο των Ηλυσίων σε λουλούδια.

Αλλά και τον Σεπτέμβριο, ο Μακρόν είχε βρεθεί στο στόχαστρο όταν έγινε γνωστό ότι η καλοκαιρινή ανακαίνιση στο Χρυσό Δωμάτιο του παλατιού κόστισε στους φορολογουμένους 930.000 ευρώ.

Τις τελευταίες ώρες, πολλοί Γάλλοι κατέφυγαν στα social media για να εκφράσουν την έντονη απογοήτευσή τους-κυρίως με καυστικά σχόλια- για την σπατάλη του προεδρικού ζεύγους σχετικά με τα άνθη στο Ελιζέ:

«Είναι αναγκαίο να βοηθήσουμε τα ανθοπωλεία: χωρίς την προεδρική αλληλεγγύη δεν θα υπήρχε καν ο κύκλος εργασιών τους.», γράφει ένας χρήστης.

«Αχ, πάντα ονειρευόμουν μια κοινοβουλευτική μοναρχία …», υποστηρίζει άλλος.

«Κοστίζει ένας βασιλιάς», σχολιάζει ένας τρίτος. «Οι Γάλλοι ξέχασαν τα πιάτα που άλλαξε το Ελιζέ μόλις ανέλαβε η «Πρώτη Κυρία», Μπριζίτ Μακρόν με το ποσό των 500 χιλιάδων ευρώ να πηγαίνει στην ανακαίνιση της κουζίνας».

«Η κρίση δεν επηρεάζει όλους», γράφει άλλος στο Twitter». «Τι ντροπή, σπατάλη δημόσιου χρήματος», πρόσθεσε ένας άλλος.

 

Πηγή madata.gr

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz