Connect with us

Ελλάδα

Άρση των μέτρων: Έτσι θα ανοίξουν εστιατόρια, καφέ και κλαμπ

Published

on

Θα ελέγχεται ακόμη και η προσωπική ζωή των υπαλλήλων – Μοριακά τεστ για κορονοϊό και θερμικές κάμερες στις εισόδους των καταστημάτων – Όχι πιάτα στη μέση, ποτά με καλαμάκια μιας χρήσης και αντισηπτικά σε κάθε τραπέζι.

Τα ντεσιμπέλ χαμηλώνουν και οι αποστάσεις μεταξύ των παρεών μεγαλώνουν. Στα μεροκάματα πέφτει ψαλίδι και το προσωπικό δουλεύει με μάσκες και γάντια, ενώ ελέγχεται μέχρι και η προσωπική του ζωή. Στα τραπέζια τοποθετούνται μπουκαλάκια αντισηπτικών υγρών και οι υπάλληλοι θερμομετρουνται καθημερινά, ενώ στις μεγάλες επιχειρήσεις θα υποβάλλονται σε τεστ για κορονοϊό μία φορά την εβδομάδα. Τέρμα η ξέφρενη διασκέδαση, τουλάχιστον για φέτος το καλοκαίρι, καθώς όλη η χώρα μπαίνει σε… flight mode για να βγούμε αλώβητοι από τον εφιάλτη του κορονοϊού. Τα καφέ, τα εστιατόρια και τα κλαμπ διασκέδασης αποστειρώνονται, όσα δηλαδή παραμείνουν ανοιχτά. Οι διπλές βάρδιες λειτουργίας των χώρων εστίασης γίνονται μία και τα μεροκάματα μειώνονται.

Θερμικές κάμερες στη Μύκονο

Στο Νησί των Ανέμων, όπου οι τζίροι των beach bars φτάνουν σε δυσθεώρητα ύψη, τα μέτρα που ετοιμάζονται να λάβουν οι ιδιοκτήτες τους για τη διασφάλιση της υγείας του προσωπικού και των πελατών τους είναι ακόμη πιο αυστηρά. Στο «Nammos», στο «SantAnna», στο «Principote», ενδεχομένως και στο «Scorpios» θα εγκατασταθούν συστήματα με θερμικές κάμερες κόστους 15.000 ευρώ η μία, που θα μπορούν να ελέγχουν έως και 300 άτομα ταυτόχρονα με μια σάρωση ώστε να διαπιστωθεί αν κάποιος έχει πυρετό. Αν πρόκειται για μέλος του προσωπικού, θα λαμβάνει αυτόματα αναρρωτική άδεια, ενώ αν πρόκειται για κάποιον πελάτη θα του απαγορεύεται η είσοδος με συνοπτικές διαδικασίες.

Συνεργεία θα απολυμαίνουν τους χώρους κάθε ημέρα και στις παραλίες οι ξαπλώστρες θα βρίσκονται σε απόσταση η μία από την άλλη. Ο περίφημος συνωστισμός με τη μία ξαπλώστρα δίπλα στην άλλη πάνω στο κύμα θα αποτελέσει παρελθόν, όπως άλλωστε και τα ξέφρενα champagne showers.
Οι υπεύθυνοι του «Scorpios», αν και λαμβάνουν αιτήματα σε καθημερινή βάση από καλούς πελάτες που επιθυμούν να προπληρώσουν τραπέζια για ημερομηνίες μέσα στον Ιούλιο και τον Αύγουστο, τηρούν προς το παρόν στάση αναμονής.

Η ατμόσφαιρα στο νησί φέτος θα είναι «lounge, καμία σχέση με όσα βλέπαμε τα προηγούμενα καλοκαίρια», λένε οι καταστηματάρχες και περιμένουν τις επίσημες οδηγίες από την κυβέρνηση για να προχωρήσουν στις τελικές αποφάσεις τους.

πηγή: protothema.gr

Share this…
Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz