Connect with us

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Άρση ασυλίας για την Μαριλένα Σούκουλη και άλλους 4 βουλευτές για παράβαση καθήκοντος

Published

on

Στην άρση ασυλίας 5 βουλευτών προχώρησε πριν από λίγη ώρα η Ολομέλεια της Βουλής μετά από διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας. Ανάμεσά τους και η βουλεύτρια Κορινθίας της ΝΔ Μαριλένα Σούκουλη για μία υπόθεση που έρχεται από την περίοδο που ήταν περιφερειακή σύμβουλος.

Συγκεκριμένα, οι άρσεις αφορούσαν σε υποθέσεις του βουλευτή της ΝΔ, Παναγή Καπάτου αλλά και των Γ. Γαβρήλο (ΣΥΡΙΖΑ), Ανδ. Πουλά (ΠΑΣΟΚ), Π. Μαντά, Μ. Σούκουλη (ΝΔ).

Η υπόθεση των τεσσάρων τελευταίων βουλευτών αφορούσε σε μήνυση για απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου Λακωνίας, στο οποίο συμμετείχαν για απαλλοτρίωση οικοπέδου. Και οι τέσσερις ζήτησαν την άρση της ασυλίας τους με τον κ. Γαβρήλο να συγκεντρώνει 265 θετικές ψήφους, τον Πουλά 266, τον Μαντά 266 και την Σούκουλη, 263.

Βουλευτική ασυλία και προνόμια

Αμέσως μετά τις τοποθετήσεις των εγκαλούμενων βουλευτών, άνοιξε στην Ολομέλεια μια μεγάλη συζήτηση αναφορικά με τα προνόμια του πολιτικού συστήματος και τον τρόπο με τον οποίο αποστέλλονται οι φάκελοι με τις δικογραφίες από τη δικαιοσύνη. Και αυτό γιατί το Σώμα θεώρησε πως με ευκολία και χωρίς να κρίνει επί της ουσίας τις υποθέσεις, η Δικαιοσύνη αποστέλλει τις δικογραφίες στη Βουλή ακόμα και σε περιπτώσεις που οι φάκελοι είναι προδήλως αβάσιμοι.

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz