Connect with us

EDITOR

Άλλαξε ρότα ο Νίκας: Δεν θα γίνει το Διοικητήριο στην Ποσειδωνία

Published

on

 

  • Ο Περιφερειάρχης ξεκαθάρισε τη Δευτέρα από το ΠΣ πως « δεν θα πάω κόντρα στην απόφαση του Δ.Σ Κορινθίων»

Άρδην άλλαξε η στάση του Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα στο ζήτημα του νέου Διοικητηρίου της Π.Ε Κορινθίας και το χώρο της Ποσειδωνίας ως επιλογή! Ο Περιφερειάρχης, παρ’ ότι υπήρχε ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορινθίων για δημιουργία Διοικητηρίου στο 6ο Σύνταγμα Πεζικού ( όταν παραχωρηθεί και αφού απομακρυνθούν οι δομές μεταναστών) απόφαση η οποία το καλοκαίρι επικαιροποιήθηκε, για αρκετούς μήνες όχι μόνο επέμενε στη θέση του αλλά δρομολογούσε και τις ενέργειες για την κατασκευή του στην Ποσειδωνία.

Μάλιστα ο Αρμόδιος θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Χάρης Βυτινιώτης είχε ζητήσει υπηρεσιακά από το δήμο έγγραφα και αποφάσεις τονίζοντας τότε πως η απόφαση για την αλλαγή του ρυμοτομικού που ήταν αναγκαία υπεύθυνο ήταν το υπουργείο και Όχι ο Δήμος Καθιστώντας σαφές πως η Περιφέρεια «τραβούσε» το δρόμο της αγνοώντας την άρνηση του δήμου.

Πολλοί δε μιλούσαν και για την ευνοϊκή συγκυρία της υπουργοποίησης Ταγαρά ο οποίος ως Νομάρχης Κορινθίας είχε πρώτος μιλήσει για την Ποσειδωνία επιλέγοντας τον συγκεκριμένο χώρο για την ανέγερση της νέας δομής.

Ο ίδιος ο Περιφερειάρχης είχε επισκεφθεί και φωτογραφηθεί στο χώρο δηλώνοντας ότι το έργο θα δημοπρατηθεί εντός του Α’ Τετραμήνου του 2021 (τον Απρίλιο δηλαδή) ενώ είχε περιλάβει το έργο του Διοικητήριο στο υπόμνημα με τον σχεδιασμό έργων που κατέθεσε πρόσφατα στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σήμερα, και ενώ η ΣΜΠΕ ήρθε για γνωμοδότηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου και Όχι στο Δημοτικό ( Ο Νίκος Σταυρέλης με ανάρτηση στα social  εξέφρασε την ελπίδα να μην υπάρξουν δυσάρεστες αλλαγές και εκπλήξεις) ο Περιφερειάρχης «ένιψε τας χείρας του» από την πολεμική που είχε δημιουργήσει (αρκεί να θυμηθούμε πως όλες οι συναντήσεις για το Διοικητήριο στην Κόρινθο έγιναν χωρίς να προσκληθεί ο Δήμαρχος Κορινθίων) και ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να πάει κόντρα στην απόφαση του ΔΣ Κορινθίων! Ήτοι, το διοικητήριο δεν θα γίνει στην Ποσειδωνία τον χώρο που εκεί θα παραχωρηθεί να μετατρέπεται ουσιαστικά σε εργοτάξιο για τα οχήματα της Π.Ε.

Τι συνέβη και ο Παναγιώτης Νίκας άλλαξε στάση; Υπήρξε παρέμβαση του Νίκου Ταγαρά ; Ή μήπως κλήθηκε ο Περιφερειάρχης σε μια περίοδο κρίσιμη πολιτικά για τη ΝΔ ( τα σενάρια εκλογών εντείνονται) να μην διασπάσει κατά οποιονδήποτε τρόπο το κόμμα στην Πελοπόννησο;

Όλα όσα συμβαίνουν πάντως δικαιώνουν την στάση που εξ αρχής κράτησε στο ζήτημα ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος ο οποίος ποτέ δεν θεώρησε πως υφίσταται ζήτημα μένοντας σταθερός στο επιχείρημα πως «καμία θεσμική συζήτηση με την συμμετοχή του δήμου δεν έγινε ποτέ, όσο κι αν οι κραυγές ακόμα και μέσα στο ΔΣ έλεγαν ακόμα και πως συμπορεύεται με την απόφαση Νίκα είτε αρνούμενος να πάρει θέση είτε λέγοντας πως η θέση δεν είναι ξεκάθαρη!

Εκ του αποτελέσματος, φαίνεται τελικά πως ο Δήμαρχος ήξερε και πως εν προκειμένω, πολιτικά, φάνηκε να είναι πιο ισχυρός από τον Παναγιώτη Νίκα.

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz