Ο εκλιπών υπήρξε για πολλά χρόνια βουλευτής και υπουργός του ΠΑΣΟΚ, αναλαμβάνοντας σημαντικά χαρτοφυλάκια σε κυβερνήσεις από το 1981 μέχρι και το 2004, ενώ το 1996 έθεσε υποψηφιότητα για τη θέση του πρωθυπουργού ύστερα από την παραίτηση του Ανδρέα Παπανδρέου.

Ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Παπανδρέου ήταν που του κόλλησε και το προσωνύμιο «Ωραίος Μπρούμελ».

Η ζωή του μια περιπέτεια

Από τα βουλευτικά και υπουργικά έδρανα, τη δόξα και τη χλιδή, το ιδρυτικό στέλεχος του «πράσινου» ήλιου βρέθηκε πίσω από τα κάγκελα της φυλακής με την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος πράγματι βάδισε στα χνάρια του Μπρούμελ…

Από το ζενίθ βρέθηκε στο ναδίρ, όπως και ο πρώτος μετρ του στυλ στην Αγγλία. 

Ποιος ήταν λοιπόν ο Ωραίος Μπρούμελ;

Πρόκειται για πραγματικό πρόσωπο, που έζησε τον 18ο αιώνα στην Αγγλία. Το πραγματικό του όνομα ήταν George Bryan Brummell (Τζορτζ Μπράιαν Μπρούμελ) και καθόριζε την ανδρική μόδα της υψηλής κοινωνίας του Νησιού. Θα λέγαμε κάτι σαν στυλίστας.

Η οικογένειά του ήταν εύπορη και λόγω αυτού κατάφερε να σπουδάσει στο Ήτον και την Οξφόρδη.

Η ματαιοδοξία του και ο ναρκισσισμός του τον οδήγησαν στο να γνωρίσει τον βασιλιά της Αγγλίας, Γεώργιο ΙΕ’, και να μπει στον κύκλο του. Ο Μπρούμελ ήταν υπερβολικός. Τόσο σε αυτά που έκανε, όσο και σε αυτά που έλεγε.

Εκτός του ότι δημιούργησε το «κλαμπ των Δανδήδων» και επιδόθηκε σε κάθε είδους ακολασία, ισχυριζόταν τρελά πράγματα, όπως το ότι έπλενε τις μπότες του με σαμπάνια.

Η πτώση του άρχισε με τα τυχερά παίγνια. Ξέφυγε τελείως και έφτασε σε σημείο να χρωστάει υπέρογκα ποσά.

Στο μεταξύ, αγόρασε και ένα σπίτι στην πιο ακριβή περιοχή του Λονδίνου, το Τσέστερφιλντ και όλα πήγαν λάθος. Ο βασιλιάς απέσυρε την εύνοιά του και το τέλος του ήταν μοιραίο.

Άλλοι ισχυρίζονται ότι συνελήφθη και πέθανε στην φυλακή και άλλοι ότι για να γλυτώσει από τους πιστωτές του και τη φυλακή, έφυγε νύχτα για τη Γαλλία.

Σε κάθε περίπτωση έφυγε από τη ζωή πάμφτωχος.