Connect with us

Αυτοδιοίκηση

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κορινθίων για το στρατόπεδο Κορίνθου

Published

on

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κορινθίων σε έκτακτη συνεδρίασή του την 1ηΣεπτεμβρίου 2019 εκφράζει  την έντονη αντίθεσή του κατά πλειοψηφία {(28)θετικοί ψήφοι έναντι (1)} στην δρομολογούμενη μετατροπή του κέντρου κράτησης μεταναστών Κορίνθου σε ανοιχτού τύπου με ταυτόχρονη   αύξηση του αριθμού των φιλοξενουμένων οι οποίοι θα διαβιούν αναγκαστικά ελλείψει υποδομών σε σκηνές και συνθήκες υγιεινής απαράδεκτες.

-Διαμαρτυρόμαστε διότι επιχειρείται να χρησιμοποιηθεί το στρατόπεδο του 6ου Συντάγματος Πεζικού που εδρεύει στον πυκνοδομημένο αστικό ιστό και έναντι του αθλητικού κέντρου της  πόλης της Κορίνθου, σε κέντρο κράτησης, το οποίο δεν περιλαμβάνεται στο Ελληνικό Σχέδιο Δράσης «Διαχείριση Μεταναστευτικών Ροών» που υποβλήθηκε για χρηματοδότηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση της οποίας έτυχε την έγκρισή της, λαμβανομένων τότε υπ΄ όψιν των άνω συνθηκών.

-Οι απάνθρωπες συνθήκες κράτησης των συνανθρώπων μας στα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης χωρίς τις στοιχειώδεις συνθήκες διαβίωσης και  υγειονομικής περίθαλψης δεν πληρούν τις προδιαγραφές της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ.

Ο Δήμος Κορινθίων ζητά να κλείσει αυτό το παράνομο κέντρο κράτησης και να αποδοθεί στην Τοπική Κοινωνία και στην Αυτοδιοίκηση ο χώρος σύμφωνα με τις αποφάσεις του Δημοτικού μας Συμβουλίου (Διοικητήριο για στέγαση των υπηρεσιών του Δήμου Κορινθίων και της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και άλλων Κρατικών Αρχών, κατασκευή κλειστού Γυμναστηρίου και Κολυμβητηρίου,  χώρους αθλοπαιδιών και πρασίνου, αλλά και πολιτιστικών δραστηριοτήτων).

Υπενθυμίζουμε το πρόσφατο πρωτόκολλο συναντίληψης και συνεργασίας  μεταξύ του Δήμου μας και του Ταμείου Εθνικής Άμυνας με αντικείμενο την αξιοποίηση του πρώην στρατοπέδου «ΚΑΛΟΓΕΡΟΓΙΑΝΝΗ» με τη διαδικασία της πολεοδόμησης , καθώς και την προσωρινή παραχώρηση προς χρήση στον Δήμο μας  τμήματός του, έκτασης 10 στρεμμάτων  με αποκλειστικό σκοπό την κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων.

Καλούμε τον κ. Πρωθυπουργό της Χώρας και τον αρμόδιο Υπουργό να μην υλοποιήσουν ανάλογη απόφαση σε ένα χώρο που βρίσκεται μέσα στην πόλη της Κορίνθου και η τυχόν λειτουργία του όπως δρομολογείται , θα εξελιχθεί μετά βεβαιότητος σε υγειονομική βόμβα για τους κατοίκους με άμεσο και επαπειλούμενο κίνδυνο μείωσης άλλως εξαφάνισης του τουριστικού ενδιαφέροντος της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Κορινθίων.

Συμπονούμε τους μετανάστες και τις οικογένειες τους για τις τραγικές συνθήκες που τους υποχρέωσαν να μεταναστεύσουν και  ζουν  σήμερα, αλλά θεωρούμε ότι υπάρχουν  καταλληλότεροι  χώροι για τη φιλοξενία τους .

Εξουσιοδοτούμε τριμελή επιτροπή με επικεφαλής το Δήμαρχο Κορινθίων να ενημερώσει τον κο. Πρωθυπουργό και τον αρμόδιο Υπουργό  και να συντονίσει τις περαιτέρω ενέργειες, προς εξεύρεση καταλληλότερων χώρων φιλοξενίας των μεταναστών.

Share this…
Continue Reading
Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz