Connect with us

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Χρίστος Δήμας: Παραδόθηκε το έργο προστασίας της όδευσης της αρχαίας Διόλκου

Published

on

Παραδόθηκε χτες το μεσημέρι το έργο προστασίας της όδευσης της αρχαίας Διόλκου το οποίο χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου με 2.100.000 ευρώ και υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας.

Σε ανάρτησή του ο υφυπουργός Χρίστος Δήμας αναφέρει πως “σκοπός του έργου  είναι η μακροχρόνια προστασία της όδευσης της αρχαίας Διόλκου από την θαλάσσια διάβρωση, ώστε να ακολουθήσουν οι εργασίες συντήρησης των μελών, η αποκατάσταση και η ανάδειξη του μνημείου. Το έργο περιλαμβάνει επίσης την ανέλκυση των διάσπαρτων βυθισμένων μελών του μνημείου και τη δημιουργία θαλάσσιου φράγματος κατά μήκος της διόλκου.”

Ο κ. Δήμας συνεχάρη  την Περιφέρεια Πελοποννήσου, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας και την προϊσταμένη κα Κασίμη για την επίβλεψη, στον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων που χρηματοδότησε τη μελέτη, αλλά και  όσους συνέβαλαν στο να υλοποιηθεί το έργο και τόνισε  πως με την ολοκλήρωση των εργασιών  αναβαθμίζεται σημαντικά η ευρύτερη περιοχή του Ισθμού και αναμένεται να προσελκύσει ακόμα μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών που θα θέλουν να θαυμάσουν το σπουδαίο επίτευγμα της αρχαιότητας

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz