Φωτιά στην Εύβοια: Συγκλονιστική εικόνα από το τεράστιο σύννεφο καπνού

Συνεχίζεται η τεράστια καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια, καθώς η φωτιά κατακαίει ανεξέλεγκτη τα πάντα.

Το τεράστιο μέτωπο απειλεί τώρα τις περιοχές κοντά στην Ιστιαία. Συγκεκριμένα Το πύρινο μέτωπο έχει «πάρει» κατεύθυνση προς Ιστιαία και Πευκί, αλλά και προς Καντύλι, με τους κατοίκους της περιοχής να βλέπουν ανήμποροι την τραγική αυτή κατάσταση να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια τους.

Δείτε τις συγκλονιστικές εικόνες από το eviathema.gr

«Θα φτάσει στην Χαλκίδα»

«Αν δεν ανακοπεί το πύρινο μέτωπο, η φωτιά θα φτάσει στη Χαλκίδα». Αυτή είναι η ανατριχιαστική φράση του δημάρχου Μνατουδίου κ. Γιώργου Τσαπουρνιώτη, ο οποίος περιέγραψε με δραματικούς τόνους τα όσα συμβαίνουν στο Δήμο Μαντουδίου.

«Δεν υπάρχει χωριό που να μην έχει καεί στο δήμο μας. Πάνω από 400.000 στρέμματα δάσους έχουν γίνει στάχτη. Φωνάζω εδώ και πέντε μέρες, απευθύνω συνεχείς εκκλήσεις για βοήθεια και τα επίγεια μέσα που έχουν έρθει για βοήθεια δεν επαρκούν, ούτε φυσικά τα εναέρια», είπε στον Real fm ο κ. Τσαπουρνιώτης.

Όπως μεταφέρει το evima.gr, οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς ακόμα και σε σημεία του δάσους που έχουν καεί, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και το μέτωπο στα Βασιλικά.

Οι τοπικοί φορείς απευθύνουν συνεχείς εκκλήσεις για βοήθεια, με τις Αρχές να στέλνουν ήδη επιπλέον δυνάμεις στην περιοχή.

Πηγή:newsit.gr