Όλα είναι έτοιμα για το δίωρο σόου της Eurovision που φέρει την ονομασία “Europe Shine A Light” και θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ1 το ερχόμενο Σάββατο στις 22.00. Η ΕΒU, μετά την ακύρωση της φετινής διοργάνωσης, για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού ετοιμάζεται να τιμήσει με έναν διαφορετικό τρόπο τους 41 καλλιτέχνες που θα συμμετείχαν στον φετινό, ακυρωθέντα 65ο διαγωνισμό. Θα παιχτούν βιντεοσκοπημένα και τα 41 τραγούδια (30 δευτερόλεπτα από το καθένα, με τα πιο δυνατά σημεία του τραγουδιού).

Ποιοι θα παρουσιάσουν τη βραδιά

Παρουσιαστές της βραδιάς -η οποία, σημειωτέον, δεν θα έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα- θα είναι οι Chantal Janzen, Edsilia Rombley και Jan Smit, οι οποίοι ανήμερα τη 16η Μαΐου θα παρουσίαζαν κανονικά τον μεγάλο τελικό της 65ης Eurovision. Φυσικά, την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει το “Superg!rl” Στεφανία Λυμπερακάκη. Αξίζει, όμως, να σημειωθεί ότι ο Γιώργος Καπουτζίδης και η Μαρία Κοζάκου δεν θα μεταδώσουν τον… τελικό, με την ΕΡΤ να βρίσκεται σε αναζήτηση αντικαταστάτη.

Πως θα εμφανιστούν Φουρέιρα-Παπαρίζου

Εκτός όμως από τους 41 καλλιτέχνες του φετινού διαγωνισμού, η EBU ετοιμάζει και μια ξεχωριστή ενότητα για την όλη βραδιά με τίτλο “Eurovision Heroes”, με καλλιτέχνες που συνέδεσαν το όνομά τους με τον διαγωνισμό τραγουδιού. Μεταξύ αυτών θα είναι η Ελενα Παπαρίζου, η οποία κατέκτησε την πρώτη θέση στον 50ό διαγωνισμό του 2005 με το τραγούδι “My Number One”, καθώς επίσης και η Ελένη Φουρέιρα, η οποία το 2018 κατέλαβε τη δεύτερη θέση για την Κύπρο με το “Fuego”

Πηγή:thetoc.gr