Κόσμος
Το δάγκωμα που προκαλεί 4ωρη στύση

Είναι μία από τις πλέον δηλητηριώδεις αράχνες. Η Βραζιλιάνικη Περιπλανώμενη αράχνη ή όπως είναι ευρέως γνωστή Phoneutria, μπορεί να προκαλέσει το θάνατο μ’ ένα της δάγκωμα.

Ωστόσο, ένα από τ’ αρχικά συμπτώματα του δαγκώματος είναι μια επίπονη στύση τεσσάρων ωρών.Οι συγκεκριμένες αράχνες κρύβονται συνήθως σε τσαμπιά από μπανάνες και το μέγεθός του ξεκινά από τα 6 και φτάνει στα 15 εκατοστά.
Οι επιθέσεις σε ανθρώπους είναι σπάνιες και λίγοι έχουν πεθάνει από το δάγκωμά τους . Ευτυχώς υπάρχει ισχυρό αντίδοτο.
Οι επιστήμονες από το 2000 έχουν ξεκινήσει έρευνες προκειμένου να βρουν και ν’ απομονώσουν τη συγκεκριμένη χημική ένωση που προκαλεί τη στύση προκειμένου να τη χρησιμοποιήσουν στη θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας. Ένα τέτοιο φάρμακο θα είναι ισχυρότερο από το Viagra.
-
ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ22 ώρες ago
ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Ξεκίνησε η αντικατάσταση των υδρομέτρων με νέα ψηφιακά
-
Οικονομία22 ώρες ago
Τέλη κυκλοφορίας 2024: Μέχρι πότε μπορούν να τα πληρώσουν οι οδηγοί – Αυτά είναι τα πρόστιμα
-
Ελλάδα21 ώρες ago
Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη για βρέφος που κατανάλωσε αλκοόλ – «Γέφυρα» σωτηρίας για τη μεταφορά του
-
πολιτικη21 ώρες ago
Οι 4,5 ώρες του Ερντογάν στην Αθήνα: Ερχεται με 3 αεροπλάνα και 2 λιμουζίνες από τιτάνιο που αντέχουν σε χημική επίθεση
-
Επικαιρότητα21 ώρες ago
Συνελήφθη ο βασικός ύποπτος για τη δολοφονία της 43χρονης στη Σαλαμίνα
-
Αυτοδιοίκηση23 ώρες ago
Φορτωμένο το πρόγραμμα Σταυρέλη από τον πρώτο μήνα – Πότε ανακοινώνει αντιδημάρχους, οι πρώτες αποφάσεις
-
Κορινθία22 ώρες ago
Οι εθελοντές της Βόχας γιόρτασαν, αλλά και εκπαίδευσαν τα παιδιά…
-
Ελλάδα18 ώρες ago
Σοκ σε γηροκομείο στο Ηράκλειο: Πέθανε 92χρονη αφού ήπιε καθαριστικό αντί για νερό