Καθόλα διαφορετική θα είναι η φετινή σχολική χρονιά, αφού το πρώτο κουδούνι χτύπησε το πρωί της Δευτέρας σε πρωτόγνωρο κλίμα, με όλους τους μαθητές να φορούν μάσκες.

Áãéáóìüò óå ó÷ïëåßá óôçí ÐñÝâåæá áðü ôïí Ìçôñïðëßôç ×ñõóüóôïìï, ôçí ÄåõôÝñá 14 Óåðôåìâñßïõ 2020. (EUROKINISSI//ÃÉÙÑÃÏÓ ÅÕÓÔÁÈÉÏÕ)

Καθόλα διαφορετική θα είναι η φετινή σχολική χρονιά, αφού το πρώτο κουδούνι χτύπησε το πρωί της Δευτέρας σε πρωτόγνωρο κλίμα, με όλους τους μαθητές να φορούν μάσκες.

Στη καρδιά της Θεσσαλονίκης, γονείς προτρέπουν σε έντονο ύφος τα παιδιά τους να αψηφήσουν τους νέους κανόνες για τον κοροναϊό. Στην Πάτρα ανάλογες εικόνες λίγο πριν από τον Αγιασμό, με τους αρνητές της μάσκας να προβληματίζουν.

Στο Ηράκλειο σημειώθηκε ακόμη και ξυλοδαρμός καθηγητή γυμνασίου, που ζήτησε στην είσοδο του σχολείου από μαθητή να φορέσει μάσκα και δέχτηκε την επίθεση του πατέρα του.

Στην Αθήνα, οι περισσότεροι μαθητές εμφανίστηκαν στα σχολεία με τη δική τους μάσκα, καθώς πολλοί ήθελαν να είναι σίγουροι σε περίπτωση που σκάλωνε η δωρεάν διανομή.

Διαφορετικός ο αγιασμός

Διαφορετικός σε πολλές περιπτώσεις ήταν και ο αγιασμός. Έγινε στα προαύλια με εκπροσώπους των μαθητών και εκπαιδευτικών και στη συνέχεια πέρασαν οι ιερείς από κάθε τάξη χωριστά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στο 7ο Δημοτικό Αγίων Αναργύρων και μίλησε με τους μικρούς μαθητές. Κοντά στα παιδιά και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Με μια μάσκα που στο πάνω της μέρος είχε την ελληνική σημαία, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου μίλησε σε μαθητές του ακριτικού Καστελλόριζου.

Επιμένουν οι αρνητές

Και ενώ οι περισσότεροι γονείς και παιδιά δείχνουν να κατανοούν πόσο σημαντική είναι η μάσκα ως μέτρο προστασίας, οι εξαιρέσεις που καταγράφηκαν προβληματίζουν για την επικίνδυνη προσέγγιση ορισμένων στο θέμα της πανδημίας.

Στη Θεσσαλονίκη άτομα που είχαν πρωτοστατήσει στις κινητοποιήσεις της περασμένης εβδομάδας, βρίσκονταν στην πρώτη γραμμή ενάντια των μέτρων ασφαλείας.

Σε πολλά σχολεία της Αττικής οι γονείς έμειναν έξω αλλά κοντά στο σχολείο, για να δουν τις πρώτες αντιδράσεις των παιδιών τους.

Κρήτη: Γονέας – «αρνητής μάσκας» έστειλε στο νοσοκομείο καθηγητή

Το απίθανο περιστατικό με ξυλοδαρμό καθηγητή έγινε στο 2ο Γυμνάσιο Ελευθερίου Βενιζέλου, στην Κρήτη.

Σύμφωνα με όσα είπε ο Γιάννης Κυριακάκης, πρόεδρος ΕΛΜΕ Χανίων, στην εκπομπή LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο, το περιστατικό έγινε στην είσοδο του σχολείου, όταν μαθητής συνοδευόμενος από τον πατέρα του, πήγε να μπει στο σχολείο χωρίς να φοράει μάσκα.

Ο εκπαιδευτικός που ήταν στην πόρτα του σχολείου ζήτησε από τον μαθητή να φορέσει μάσκα, εκείνος αρνήθηκε και τότε ο πατέρας του επιτέθηκε σωματικά στον καθηγητή, με αποτέλεσμα ο εκπαιδευτικός να καταλήξει στο νοσοκομείο.

«Το κεντρικό ζήτημα για εμάς δεν είναι μόνο η μάσκα αλλά το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων».

Από την πλευρά του, ο πατέρας, μιλώντας στην κάμερα του MEGA είπε: «στον διευθυντή λέω ήρθαμε να πάρουμε τα βιβλία όμορφα χωρίς φασαρίες, εμείς δε θέλουμε να βάλουμε μάσκα σας έχουμε ενημερώσει προσωπικά.

» Περιμένω έξω από την πόρτα να έρθει η σειρά των παιδιών μου, πάει να μπει ο γιος μου μέσα εκεί που ήταν τα άλλα παιδάκια με τις μάσκες και τον αρπάζει ο καθηγητής και του λέει πάρε μάσκα και λέει το παιδί μου εγώ δε φοράω μάσκα, και το πιάνει το παιδί μου από το χέρι και του επιβάλλει να βάλει τη μάσκα, τρόμαξε το παιδί μου φοβήθηκε λέει δε θέλω να ξαναπάω σχολείο».

πηγή: in.gr