Συνεχίζεται η παράσταση Ρινόκερος με αντικατάσταση του Άρη Σερβετάλη

Mε ανακοίνωσή τους οι συντελεστές της  παράστασης Ρινόκερος στο Θέατρο Κιβωτός, ενημέρωσαν ότι αποφάσισαν ομόφωνα να συνεχιστεί η παράσταση με αντικατάσταση του Άρη Σερβετάλη.

Οι ηθοποιοί της παράστασης Στέλιος Ιακωβίδης, Ροζαλία Κυρίου, Θάνος Μπίρκος, Γιώργος Νούσης, Αγγελική Τρομπούκη, Κωστής Μπούντας, Αναστασία Στυλιανίδη, Αναστασία Κελέση μετά από έκτακτη συνάντηση με τον σκηνοθέτη  Γιάννη Κακλέα και τον εκπρόσωπο της παραγωγής, πήραν ομόφωνα την απόφαση να συνεχιστεί η παράσταση προχωρώντας στην αντικατάσταση του πρωταγωνιστή.

Ο Άρης Σερβετάλης αποχώρησε  την περασμένη Τρίτη από το θεατρικό έργο του Ευγένιου Ιονέσκο, διαμαρτυρόμενος για τον διαχωρισμό των θεατών σε εμβολιασμένους και μη δημιουργώντας τσουνάμι αντιδράσεων στο χώρο του θεάτρου.

Διαβάστε την ανακοίνωση :

«Ως εργαζόμενοι ηθοποιοί στην παράσταση «ΡΙΝΟΚΕΡΟΣ» θα θέλαμε να εκφράσουμε τη λύπη μας για τη διακοπή της παράστασης μας, λόγω της αποχώρησης του συναδέλφου μας  Άρη Σερβετάλη.

Παρ’ όλα αυτά, είναι κοινή μας θέση να μην προβούμε σε επικρίσεις εις βάρος κανενός. Έτσι κι αλλιώς ο καθένας μας κρίνεται από τις πράξεις του.

Ούτε θεωρούμε ότι ως εμβολιασμένοι πολίτες και ηθοποιοί, διαχωριζόμαστε με οποιονδήποτε τρόπο από λοιπούς τυχόν ανεμβολίαστους συμπολίτες μας.

Και παρά το ότι είναι εύλογο να εκφράζει κανείς επιφυλάξεις ως προς τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, θεωρούμε ότι η αποχή από την τέχνη μας, η οικειοθελής διακοπή μίας παράστασης, δεν θα μπορούσε να αποτελεί λύση στα μέτρα που επιβάλλει η κυβέρνηση.

Το Θέατρο είναι τόπος επικοινωνίας , ανταλλαγής απόψεων. Είναι τόπος συνάντησης ανθρώπων, σκέψεων, ιδεών .Είναι τόπος που ο δημόσιος λόγος αρθρώνεται και πλάθονται συνειδήσεις. Είναι ένα από τα πιο βασικά κύτταρα της Δημοκρατίας. Γι’ αυτό τα θέατρα σε καιρούς κρίσης πρέπει να μένουν ανοιχτά. Για μας αυτό είναι χρέος μας.

Με αυτές τις σκέψεις, την Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου, οι ηθοποιοί της παράστασης συναντηθήκαμε με τον σκηνοθέτη και τον εκπρόσωπο της παραγωγής και αποφασίσαμε ομόφωνα να συνεχιστεί η παράσταση προχωρώντας σε αντικατάσταση.

Η ομάδα του «ΡΙΝΟΚΕΡΟΥ»