Επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν στις έξι το απόγευμα από τον Χαρδαλιά

Να μην ανοίξουν τη Δευτέρα τα καταστήματα με τη μέθοδο του click away, αλλά και τα βιβλιοπωλεία και τα κομμωτήρια εισηγείται σύμφωνα με πληροφορίες η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων.

‘Οπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ, η εισήγηση της Επιτροπής είναι η μετάθεση της επανέναρξης του click-away αλλά και της λειτουργίας βιβλιοπωλείων και κομμωτηρίων για ύστερη ημερομηνία που θα προσδιοριστεί ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν στις έξι το απόγευμα από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

Ετσι, θεωρείται δεδομένο ότι το click away, τα κομμωτήρια, τα μαγαζιά μανικιούρ – πεντικιούρ θα παραμείνουν κλειστά τουλάχιστον μέχρι τις 18 Ιανουαρίου, καθώς η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να κάνει αποδεκτή οποιαδήποτε εισήγηση της επιτροπής επί του θέματος. Για την κυβέρνηση άλλωστε ήταν προτεραιότητα το άνοιγμα των σχολείων και υπό αυτή την έννοια όλες οι υπόλοιπες δραστηριότες θα πάνε χρονικά πιο πίσω, ανάλογα βέβαια και με την επιδημιολογική κατάσταση των επόμενων ημερών.

Πάντως, τη Δευτέρα 11/1 θα ανοίξουν νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία και ίσως αυτό που φοβούνται οι ειδικοί είναι ότι παράλληλο άνοιγμα και του λιανεμπορίου με τα υπάρχοντα επιδημιολογικά στοιχεία θα αυξήσει την κινητικότητα του κόσμου και άρα τα κρούσματα του κορονοϊού.

Πηγή:madata.gr