Connect with us

Αυτοδιοίκηση

Συμβούλιο στα…γρήγορα

Published

on

Απών ο Δήμαρχος από την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Αναπλήρωσε ο Γιώργος Πούρος. Σήμερα ο Βασίλης Νανόπουλος ανακοίνωσε πως νοσεί από covid-19. Περαστικά

 

Χωρίς λόγο η τρίωρη διάρκεια της συνεδρίασης. Πέραν κάποιων ουσιαστικών τοποθετήσεων που καταγράφηκαν, τα υπόλοιπα ήταν αντιπαραθέσεις, ερωτήσεις διευκρινιστικές για θέματα που οι σύμβουλοι όφειλαν να γνωρίζουν, ειρωνείες και διακοπές διαδικασίας επειδή ορισμένοι εκλεγμένοι αδυνατούν να κατανοήσουν τον ρόλο τους και τον τρόπο που πρέπει να φέρονται.

 

Για την αξιοποίηση της πηγής στα Λουτρά Ελένης ήταν η απόφαση, πλάνο επενδυτικό ζήτησε ο Αλέκος, ενημέρωση η κ.Ξύδη που όπως φάνηκε, ιδέα δεν είχε για το όλο θέμα! Κρίμα! Ο πρώην Δήμαρχος έχει την εμπειρία για να κατανοεί το τι συζητά το συμβούλιο, η δε κυρία Ξύδη οφείλει παρ ότι έχει μικρή θητεία να ενημερώνεται για τα προς συζήτηση αφού η ημερήσια διάταξη δίνεται μια εβδομάδα πριν και να έρχεται έτοιμη με θέση και πρόταση. Το συμβούλιο δεν είναι σχολική αίθουσα.

 

Τα σκουπίδια προκάλεσαν ένταση μεταξύ Πνευματικού και Σταυρέλη. Ένα διαδικαστικό θέμα τροποποίησης προϋπολογισμού για πληρωμή συμβατικής υποχρέωσης του δήμου οδήγησε σε έκρηξη και βαρύγδουπες δηλώσεις. «Δεν θα αφήνω τίποτα πια αναπάντητο» διεμήνυσε ο Νίκος Σταυρέλης. «Θα τα πούμε στις εκλογές» ανταπάντησε ο Αλέκος Πνευματικός. «Επειδή έχω δυο συνδυασμούς θα σου δώσω τον έναν για να κατέβεις» σχολίασε ο επικεφαλής της ΠΝΟΗΣ. «Σ ευχαριστώ πολύ» απάντησε με αβρότητα ο πρώην Δήμαρχος.

 

Προσφεύγει στην δικαιοσύνη ο Γιώργος Πούρος για τις ανώνυμες καταγγελίες που τον φωτογράφισαν και μιλούσαν για παράνομες ασφαλτοστρώσεις. «Βγήκε το χαφιεδόψωμο παγανιά» είπε χαρακτηριστικά λέγοντας πως ο οποιοσδήποτε μπορεί να έχει τα στοιχεία από την υπηρεσία για κάθε ασφαλτόστρωση που γίνεται στο δήμο Κορινθίων. «Θα έρθω να τα πάρω» είπε ο Χρήστος Κορδώσης που έθεσε και το θέμα.

 

Ρυθμίσεις στην Αρχαία Κόρινθο αποφάσισε το συμβούλιο με την ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ να ψηφίζει ναι αλλά να εναποθέτει για όποιο ατύχημα την ευθύνη στην δημοτική αρχή. «Δεν υπάρχει κυκλοφοριακή μελέτη» είπε ο Νίκος Σταυρέλης. Τον διέψευσε ο πρώην Δήμαρχος , τον ΚΟΚ επικαλέστηκε ο Γιώργος Πούρος και το άρθρο που προβλέπει πως υπάρχει νομιμότητα στις αποφάσεις περί έκτακτων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.

 

Επίθεση στην ΕΦΑΚΟΡ από τον τοπικό Πρόεδρο της Αρχαίας Κορίνθου Κώστα Παπαιωάννου. Ο Πρόεδρος δήλωσε επίσημα πως η υπηρεσία πλάνεψε το δήμο και την τοπική κοινωνία λέγοντας πως στο σημείο της ανασκαφής αναφορικά με το σχολείο Αρχαίας Κορίνθου δεν βρέθηκε τίποτα και πως η υπηρεσία συνέχισε παραπλήσια, εκεί όπου τελικά υπήρξαν ευρήματα. Μάλιστα είπε και κατεγράφη στα πρακτικά πως η υπηρεσία θέλησε να εκμεταλλευτεί την επιχορήγηση του δήμου. Έντονη υπήρχε η αντίδραση του πρώην δημάρχου και του Γιώργου Πούρου που μίλησαν για αγαστή συνεργασία και για κατηγορίες που δεν υφίστανται. Ζήτησαν δε να διαγραφούν οι χαρακτηρισμοί από τα πρακτικά.

 

Κύριε Δημήτρη Μανωλάκη να παίρνετε το λόγο συχνότερα. Να θέτετε θέματα στο συμβούλιο και να εκπροσωπείτε τους πολίτες που σας εμπιστεύθηκαν αλλά και όλους τους Κορίνθιους. Η πόλη έχει ανάγκη νέες φωνές και νέες παρουσίες σαν και την δική σας. Ίσως έτσι το επίπεδο να αλλάξει και οι είρωνες να μείνουν στην γωνία τους.

 

Σε όλα όχι η κ.Τζέκου. «Όταν θα πω ναι θα σας ενημερώσω κ.Πρόεδρε» είπε η εκπρόσωπος του ΚΚΕ. Μια ξεκάθαρη πολιτική σίγουρα, πόσο εποικοδομητική για τον τόπο όμως;

 

Σοβαρό θέμα υγείας κοντινού του προσώπου ήταν η αιτία της απουσίας του αντιδημάρχου καθαριότητας χθες. Προφανώς και οι σύμβουλοι αν δεν ξέρουν θα πρέπει να είναι περισσότερο εγκρατείς στις αναφορές τους για την απουσία του οποιουδήποτε. Ακριβώς επειδή δεν μπορούν να γνωρίζουν.

 

Κύριε Καλλίρη μας τι θα γίνει ακριβώς; Μια θέση κρατάτε στο ΔΣ και τίποτα δεν την κάνετε! Καμία παρουσία και όμως συνεχίζετε να δηλώνετε σύμβουλος. Στις πόσες πρόεδρε αντικαθίσταται; Μετράμε ήδη δυο απουσίες στα δια ζώσης.

 

Μόνο ο Σπύρος Ζαχαριάς αντέδρασε στην απαξίωση του θεσμού του δημάρχου που επανειλημμένα και στοχευμένα προφανώς από τον σύμβουλο Χρήστο Κορδώση καταγράφηκε χθες. Δυστυχώς οι σύμβουλοι δεν έχουν κατανοήσει πως τα προσωπικά τους ζητήματα με τα πρόσωπα δεν νομιμοποιούν τις όποιες συμπεριφορές προς τους θεσμούς.

 

Ψήφισμα διαμαρτυρίας για την διάταξη του εσωτερικών περί κατάργησης των προ ημερησίας διατάξεως από τους επικεφαλής των παρατάξεων. Όλοι οι σύμβουλοι καταδίκασαν και το ψήφισμα θα σταλεί στο Υπουργείο και στην ΚΕΔΕ.

Continue Reading
Δημοφιλέστερα