Νέα συνάντηση με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον αρχηγό του ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο είχε το Σάββατο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με «φόντο» τα εξοπλιστικά.

Υπενθυμίζεται πως αντίστοιχη σύσκεψη είχε πραγματοποιηθεί και χθες στο Μέγαρο Μαξίμου, με την συμμετοχή και του αρχηγού του ΓΕΝ αντιναυάρχου Στυλιανού Πετράκη.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής σύσκεψης είχαν τεθεί επί τάπητος τα εξοπλιστικά προγράμματα της χώρας ενώ παράλληλα έγινε και μια αποτίμηση της κατάστασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

«Πυρετώδεις» συζητήσεις

Το ζήτημα του εξοπλιστικού φαίνεται πως βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα του Κυριάκου Μητσοτάκη –κάτι που φαίνεται όχι μόνο από τις τακτικές συσκέψεις για το θέμα αλλά και από μια σημερινή δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα.

«Από τη Θεσσαλονίκη, ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει ένα τρίπτυχο που αφορά εξοπλιστικά προγράμματα, ενίσχυση της αμυντικής βιομηχανίας και του έμψυχου δυναμικού», δήλωσε σήμερα μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Στέλιος Πέτσας.

Μιλώντας στον ίδιο σταθμό, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας δήλωσε πως υπάρχουν σχέδια για την ενίσχυση της αποτρεπτικής δύναμης των Ενόπλων Δυνάμεων.

πηγή: cnn.gr