Πέντε ημέρες πριν ανοίξουν τα σχολεία για τους μαθητές της Γ΄ λυκείου και όλα δείχνουν να βρίσκονται στον αέρα, με τους καθηγητές να ξεκινούν κινητοποιήσεις θέτοντας συνεχώς νέα αιτήματα για την επιστροφή τους στις αίθουσες.

Το υπουργείο Παιδείας κρατάει μέχρι στιγμής χαμηλούς τόνους και ρίχνει όλο το βάρος προκειμένου να έχουν ληφθεί μέχρι τη Δευτέρα, όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν δώσει οι λοιμωξιολόγοι.

Η ΟΛΜΕ που από την πρώτη στιγμή ήταν αρνητική για την επανέναρξη των μαθημάτων, έχει προκηρύξει για σήμερα στάση εργασίας ενώ καλεί όσους καθηγητές ανήκουν οι ίδιοι ή μέλη της οικογένειάς τους σε ευπαθείς ομάδες να κάνουν χρήση των προβλεπομένων αδειών (ειδικού σκοπού, αναρρωτικές, κανονικές) για τις 7 και 8 Μαΐου.

Σε εξέλιξη οι απολυμάνσεις σε όλα τα σχολεία

Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τους δήμους προκειμένου να ολοκληρωθούν οι απολυμάνσεις και να τοποθετηθούν αντισυπτικά στα σχολεία όλης της χώρας.

Παράλληλα με εγκύκλιο που εξέδωσε η Νίκη Κεραμέως τονίζεται πως οι καθαρίστριες θα πρέπει να βρίσκονται στην θέση τους πριν ανοίξουν τα σχολεία.

“Ενόψει της λήψης όλων των απαραίτητων μέτρων για τη διαφύλαξη της υγείας των μαθητών και διδασκόντων και την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, θα πρέπει να παρέχονται υπηρεσίες καθαριότητας καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας των σχολικών μονάδων”.

Επίσης στην εγκύκλιο τονίζεται πως για τον καθαρισμό των κτιρίων, εκτός από τις καθαρίστριες των Γυμνασίων και Λυκείων θα απασχολούνται και οι καθαρίστριες των δημοτικών σχολείων.

Το “αντάρτικο” της ΟΛΜΕ από την πρώτη μέρα της καραντίνας

Από την πρώτη μέρα που η χώρα μπήκε σε καραντίνα μέχρι και σήμερα που βρίσκεται σε εξέλιξη η σταδιακή άρση των μέτρων, οι αντιδράσεις της ΟΛΜΕ ήταν συνεχείς. Η αρχή έγινε με την τηλεκπαίδευση με τους καθηγητές να αντιδρούν για τις ιδιωτικές πλατφόρμες αλλά και να μην πιστεύουν σε αυτό το εγχείρημα το οποίο παρά τα προβλήματα που υπήρξαν είχε τελικά μεγάλη απήχηση στους μαθητές.

Το γαϊτανάκι των ενστάσεων από την πλευρά της ΟΛΜΕ συνεχίστηκε με την ύλη των πανελλαδικών εξετάσεων, ζητώντας την μείωση της, ένα αίτημα που έγινε άμεσα αποδεκτό από το υπουργείο Παιδείας και γι’ αυτό τον λόγο αποφασίστηκε η επαναλειτουργία των σχολείων για τους μαθητές της Γ’ λυκείου.

Οι αντιδράσεις των καθηγητών συνεχίστηκαν με το ενδεχόμενο να υπάρξει online μετάδοση των μαθημάτων προκειμένου να μπορέσουν να τα παρακολουθήσουν όσοι μαθητές δεν θα μπορούν να προσέλθουν στο σχολείο στην περίπτωση που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες ή αν οι γονείς τους ανήκουν στην συγκεκριμένη κατηγορία. Η ΟΛΜΕ χαρακτήρισε αυτή την κίνηση αντισυνταγματική κάνοντας λόγο για παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Τώρα επιχειρούν να μπλοκάρουν την έναρξη της επαναλειτουργίας των σχολείων υποστηρίζοντας πως δεν είναι επαρκή τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Πηγή:madata.gr