Ούτε φωνή, ούτε ακρόαση από το Υπουργείο για την λειτουργία του Πυροσβεστικού Κλιμακίου στο Ξυλόκαστρο , ένα κλιμάκιο που έχει λάβει όλες τις εγκρίσεις και όλες τις αδειοδοτήσεις, ακόμα και σήμερα όμως δεν λειτουργεί!  Το κλιμάκιο με έδρα τα Καρυώτικα, σε έναν ορεινό όγκο  65.000 στρεμμάτων που οφείλει η πολιτεία να προστατεύσει,  έχει ιδρυθεί από το 2019 . 2 χρόνια μένει ανενεργό σε μια περιοχή που έχει πληγεί πολλάκις από πυρκαγιές και η λειτουργία του θεωρείται αναγκαία. Τους λόγους που αυτή η λειτουργία δεν έχει επιτευχθεί αναζήτησε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας, καταγόμενος απο την Δυτική Κορινθία, Γιώργος Ψυχογιός καταθέτοντας ερώτηση στο αρμόδιο Υπουργείο.

“Μέχρι και σήμερα όμως, παρά το γεγονός ότι έχουν δρομολογηθεί όλες οι απαραίτητες διαδικασίες και μάλιστα με ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβούλιο και καθολική αποδοχή της τοπικής κοινωνίας, η λειτουργία του δεν έχει πραγματοποιηθεί κατά απαράδεκτο και επιζήμιο τρόπο για την ασφάλεια κατοίκων και περιουσιών, αλλά και την προστασία του εξαιρετικής σημασίας και ομορφιάς οικοσυστήματος της περιοχής.

Κατόπιν των ανωτέρω, ο βουλευτής Κορινθίας ζητά άμεσα απαντήσεις και ενέργειες από το αρμόδιο Υπουργείο  θέτοντας τα παρακάτω κρίσιμα ζητήματα:

  1. Γιατί δεν προχωρεί άμεσα η λειτουργία του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Ξυλοκάστρου, ποιο είναι το ακριβές χρονοδιάγραμμα και ποιες οι κινήσεις σας σε αυτή την κατεύθυνση μέχρι σήμερα, καθώς έχουν περάσει περίπου δυόμισι χρόνια από την ίδρυσή του;
  2. Έχει προβεί το Υπουργείο στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε το νέο κλιμάκιο να διαθέτει τις απαραίτητες υποδομές και μέσα, καθώς και επαρκές προσωπικό με προσλήψεις και αξιοποίηση του ήδη υπηρετούντος τακτικού προσωπικού»;”

σημείωνε ο Βουλευτής.

Η ερώτηση έγινε στις 23 Απριλίου 2021 αλλα κανείς από το Προστασίας του Πολίτη δεν μπήκε στον κόπο να απαντήσει.