Connect with us

EDITOR

«Σκακιέρα» κάνει ο Γκεζερλής Κολοκοτρώνη και Ερμού!

Published

on

-Δράσεις του Leaving street το καλοκαίρι και σε  Μ.Αλεξάνδρου και Φλοίσβο

Ένα τεράστιο σκάκι δημιουργείται στο κέντρο της πόλης της Κορίνθου το καλοκαίρι για τις ανάγκες του Leaving street, του προγράμματος στο οποίο η Κόρινθος μετέχει στην προσπάθεια της να δημιουργήσει «αστική πολιτική και συνείδηση».

«Οι δρόμοι θα γίνουν γειτονιές» θα πει ο Αντιδήμαρχος Μελετών και Ανάπτυξης Γιάννης Γκεζερλής δίνοντας ευθύς εξαρχής το στίγμα του προγράμματος. «Μέχρι το 2050 τα 2/3 του πληθυσμού παγκοσμίως θα ζουν σε αστικές περιοχές. Η οδική κυκλοφορία επηρεάζει την ποιότητα ζωής και την ποιότητα του  περιβάλλοντος με την συμφόρεση, τον θόρυβο,  τα αέρια με αποτέλεσμα η  αίσθηση της γειτονιάς να επηρεάζεται και να χάνεται. Εμείς επιλέγουμε μια άλλη προσέγγιση όπου συνεργάζονται οι πολίτες ώστε να έχουν πρόσβαση χωρίς να εξαρτώνται  από την οδική κυκλοφορία»

Τι θα δούμε το καλοκαίρι και που

Μέσα από το “Leaving street”  η Κόρινθος επιδιώκει την μεταμόρφωσή της.  Την δημιουργία ενός δικτύου προβληματισμού και εν τέλει την συνείδηση και εφαρμογή αστικών πολιτικών. Η αρχή γίνεται τον Ιούνιο μήνα και με την πρώτη δράση που θα μετατρέψει τις κεντρικές οδούς Κολοκοτρώνη και Ερμού σε μια τεράστια σκακιέρα. «Σχεδιάσαμε τις δράσεις και δουλέψαμε πάνω σε αυτές ώστε να υλοποιηθούν το καλοκαίρι» θα σημειώσει ο Αντιδήμαρχος εξηγώντας το τι ακριβώς θα γίνει. « Στους δρόμους Ερμού και Κολοκοτρώνη θα υλοποιήσουμε ένα τουρνουά σκάκι για νέους με συμμετοχή από την Κόρινθο αλλά και όλη την Ευρώπη. Θα τοποθετήσουμε τάπητα σκακιέρας και μεγάλα  πιόνια με  θέσεις πολιτών που θα το παρακολουθήσουν, με γωνιές αναψυχής και παιδικών παιχνιδιών, με γωνιές ξεκούρασης  και διαβάσματος κοντά στην βιβλιοθήκη.»

Η κίνηση στους δυο αυτούς δρόμους θα ανασταλεί για 20 ημέρες με τον Γιάννη Γκεζερλή να «προλαβαίνει» και τυχόν αντιδράσεις περί της διακοπής αυτής στην κυκλοφορία. «Οι συγκεκριμένοι δρόμοι είναι ουσιαστικά νεκροί. Περισσότερο καταγράφουμε παρκαρισμένα οχήματα από τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων στο κέντρο. Με την δράση αυτή θα τους ζωντανέψουμε! Θα αυξήσουμε την επισκεψιμότητα και τις αγορές κατ επέκταση».

Στους δρόμους που θα «ζωντανέψουν» εντάσσεται και η Αδειμάντου στη συμβολή της με την Μεγάλου Αλεξάνδρου αλλά και ο Φλοίσβος. «Θα δημιουργηθεί ένας δρόμος με περίπτερα που θα έχουν τοπικά προϊόντα, με γκράφιτι και ένα τουρνουά Μπιτς βόλεϊ. Τον Αύγουστο θα έχουμε μια μεγάλη ποδηλατάδα ενώ στον Φλοίσβο  θα στηθεί ένας υπαίθριος κινηματογράφος με προβολές για το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής»

Απώτερος στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα κέντρο πόλης για τα πόδια και όχι για το αυτοκίνητο με χρήση δημοτικής συγκοινωνίας, στην κατεύθυνση αυτή θα συνδράμει και η υλοποίηση του open mall μέσα στο 2022.

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz