Ανδρέας Παπανδρέου και Δήμητρα Λιάνη - Sputnik Ελλάδα, 1920, 14.06.2021
Ο Ανδρέας Παπανδρέου παντρεύτηκε στις 13 Ιουλίου 1989 την κατά πολλά χρόνια νεότερή του Δήμητρα Λιάνη, ταράζοντας τότε τα νερά της κοινής γνώμης.
Η μπομπονιέρα του γάμου του Ανδρέα Παπανδρέου με τη Δήμητρα Λιάνη βγήκε σε πλειστηριασμό και το ύψος των προσφορών δείχνει την νοσταλγία πολλών για τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ.
Η μεγαλύτερη προσφορά που έχει γίνει αγγίζει τα 10.000 ευρώ και την έχουν υποβάλει όχι ένας αλλά τρεις διεκδικητές.
Ο πλειστηριασμός γίνεται μέσω ιστοσελίδας, ενώ ο πωλητής που τη διέθεσε σε δημοπρασία όρισε αρχική τιμή τα 5.000 ευρώ. Ο πωλητής αναφέρει, μάλιστα, ότι την μπομπονιέρα του την έδωσε ο ίδιος ο Ανδρέας Παπανδρέου.
Μπομπονιέρα Ανδρέα Παπανδρέου Δήμητρας Λιάνη - Sputnik Ελλάδα, 1920, 14.06.2021
Μπομπονιέρα Ανδρέα Παπανδρέου Δήμητρας Λιάνη
Στις 13 Ιουλίου 1989 ο Ανδρέας Παπανδρέου παντρεύτηκε την κατά 35 χρόνια νεότερη τότε σύντροφό του Δήμητρα Λιάνη, στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Ελευθερώτριας στην Πολιτεία.
Είχε προηγηθεί ένα πολύκροτο διαζύγιο και μια σχέση με τη νεαρή αεροσυνοδό τότε, η οποία είχε αρχίσει από το 1986. Ο γάμος έγινε έπειτα από το πρόβλημα υγείας το 1988 και τη νοσηλεία στο Χέρντφιλντ. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, ο Ανδρέας Παπανδρέου επέλεξε το γνωστό νεύμα στη Δήμητρα Λιάνη, επισημοποιώντας έτσι τη σχέση του και κατεβαίνοντας μαζί της τις σκάλες του αεροσκάφους.