Connect with us

Επικαιρότητα

Σαββατοκύριακο στην Κόρινθο: Μίνι απόδραση μια ανάσα από την Αθήνα

Published

on

 

Η Κόρινθος αποτελεί ιδανικό προορισμό για μια σύντομη εκδρομή, καθώς βρίσκεται πολύ κοντά στην Αθήνα. Συγκεκριμένα, απέχει μόλις μία ώρα από την πρωτεύουσα, έτσι μπορείς να ξεκινήσεις είτε Παρασκευή βραδάκι είτε Σάββατο πρωί και να επιστρέψεις αργά το βράδυ της Κυριακής.

Στον δρόμο για την Κόρινθο, μπορείς να κάνεις μια στάση στον Ισθμό, να περπατήσεις στη γέφυρα και να θαυμάσεις τη θέα, που μας εντυπωσιάζει κάθε φορά. Η Κόρινθος είναι μικρή πόλη, ωστόσο, τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί πολύ. Θα βρεις οικονομικά καταλύματα στο κέντρο της πόλης ή ακόμη και πιο έξω.

Έχει πολλές πλατείες και πάρκα. ενώ όλοι οι δρόμοι της καταλήγουν στις γύρω παραθαλάσσιες περιοχές. Το μεγαλύτερο κομμάτι του κέντρου έχει πεζοδρομηθεί, δημιουργώντας υπέροχους πεζόδρομους για περαντζάδα και χαλάρωση μακριά από τη βουή της Αθήνας.

Κόρινθος
Το άγαλμα του Πήγασου

Περπατώντας στην Κόρινθο, θα καταλήξεις στο μεγάλο σιντριβάνι που κοσμεί το άγαλμα του Πήγασου, στην παράλια πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου. Ο Πήγασος ήταν το κύριο σύμβολο της Αρχαίας Κορίνθου, αποτυπωμένος στους διάσημους Κορινθιακούς Στατήρες (ασημένιο νόμισμα μεγάλης αξίας), και αποτελεί έως και σήμερα το έμβλημα του Δήμου Κορινθίων και της πόλης της Κορίνθου. Πιο κάτω, είναι το γραφικό λιμάνι της, τέλειο για χειμωνιάτικη βόλτα.

Εμπορικά καταστήματα, μικρά μαγαζάκια, καφέ, εστιατόρια, η Κόρινθος έχει απ΄ όλα. Στα μαγαζιά θα βρεις ντόπιους αλλά και περαστικούς που θέλουν να περάσουν το Σαββατοκύριακό τους εκεί.

Κόρινθος
Το λιμάνι 
Κόρινθος
Θέα από τον Ακροκόρινθο 

Αφού περάσεις τη μία ημέρα στην πόλη, μπορείς τη δεύτερη να την αφιερώσεις στην εξερεύνηση. Υπάρχουν πολλές αρχαιολογικές τοποθεσίες γύρω από τη σημερινή πόλη της Κορίνθου που μαρτυρούν την ένδοξη πολιτιστική ιστορία και την ανάπτυξη της αρχαίας πόλης.

Μόλις 20 λεπτά από την πόλη, βρίσκεται ο Ακροκόρινθος, το αρχαιότερο κάστρο της Πελοποννήσου. Είναι ένας απότομος βράχος (ορόπαγος) ύψους 575 μέτρων που δεσπόζει κοντά στην πεδιάδα της Κορίνθου. Στους βόρειους πρόποδές του ήταν χτισμένη η Αρχαία Κόρινθος. Λόγω της μορφολογίας του, χρησιμοποιήθηκε από τα αρχαία χρόνια ως σκοπιά που αναδείχθηκε σε κάστρο-φρούριο (Ακρόπολη), από το οποίο εποπτευόταν κάθε πιθανή επιδρομή από τη Στερεά Ελλάδα ή από τη θάλασσα. Στη γλώσσα των αγωνιστών του 1821 καλούταν Ακρόκορθος ή Κόρινθος Κόρθος.

Ακροκόρινθος
Ακροκόρινθος

Το κάστρο στέκει επιβλητικό με τις πύλες, τα τείχη και τους πύργους του, που σε μεταφέρουν αμέσως σε μια άλλη εποχή. Αξίζει να ανέβεις μέχρι πάνω και να θαυμάσεις την ανυπέρβλητη θέα, που φτάνει μέχρι τον Κορινθιακό κόλπο. Επίλεξε καλά, κλειστά παπούτσια και προτίμησε να πας πρωί ή μεσημεράκι, καθώς ο αρχαιολογικός χώρος κλείνει τον χειμώνα στις 15:30.

Ακροκόρινθος
Ακροκόρινθος

Μια βόλτα στην γραφική Αρχαία Κόρινθο επιβάλλεται, όπου θα θαυμάσεις τον ναό του Απόλλωνα. Μπορείς να επισκεφθείς ακόμη τη Νεμέα, με το ιερό του Δία και το κρασί της, ενώ μια καλή ιδέα είναι και μια βόλτα στις παραθαλάσσιες πόλεις, όπως το Βραχάτι, το Δερβένι, το Κιάτο και το Ξυλόκαστρο που είναι πολύ κοντά και προσφέρονται για εξορμήσεις.

Αρχαία Κόρινθος
Αρχαία Κόρινθος /Φωτογραφία: Shutterstock

 

Όπου και να πας στην Κόρινθο, θα περάσεις τέλεια!

 

Πηγή:bovary.gr

Continue Reading

Δημοφιλέστερα