Ανοίγουν εκτός απροόπτου τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής την ερχόμενη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου.

Και γράφουμε εκτός απροόπτου γιατί μπορεί αυτή να είναι η πρόθεση της κυβέρνησης βάσει του σχεδίου που έχει καταρτίσει για την άρση των μέτρων το Υπουργείο Ανάπτυξης ωστόσο πρέπει πρώτα να λάβει το πράσινο φως από την Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείο Υγείας για τον κορονοϊό. Ως γνωστόν οι ειδικοί εξετάζουν πρωτίστως τα επιδημιολογικά δεδομένα και την κατάσταση του συστήματος υγείας και όχι τα οικονομικά δεδομένα, άρα η όποια εμπλοκή δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Όπως και να ‘χει πάντως η αγωνία επιχειρηματιών και καταναλωτών θα τελειώσει την Παρασκευή όταν ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς θα κάνει και τις επίσημες ανακοινώσεις, όπως θα γίνεται και κάθε Παρασκευή.

Φυσικά τα κομμωτήρια θα λειτουργήσουν με ραντεβού και όλα τα μέτρα προστασίας που υπήρχαν και την περίοδο πριν τις γιορτές.

Πρόθεση της κυβέρνησης πέρα από τα κομμωτήρια είναι να ανοίξει συνολικά το λιανεμπόριο με την μέθοδο του click away ενώ τα καταστήματα ένδυσης και υπόδησης που κάνουν τζίρο κυρίως στις εκπτώσεις και έχουν ακόμα αδιάθετα εποχικά είδη που πρέπει να φύγουν από τα ράφια το συντομότερο θα περάσουν στο ειδικότερο καθεστώς του click in shop.

Πηγή madata.gr