Την αποχώρηση του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Μανώλη Σκαντζού με το σύνολο της παράταξης του Περιφερειάρχη στην τελευταία συνεδρίαση του σώματος στηλιτεύει με μια ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση ο πρώην Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης.  Μιλά  για “θεσμική εκτροπή” και για “εγκατάλειψη θεσμικού ρόλου”, για εντολές Νίκα και για “όρια προκλητικότητας” που ξεπεράστηκαν! 
“Ο κ.Σκαντζός «εγκατέλειψε» τον θεσμικό του ρόλο ως Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, ακολουθώντας την εντολή του κ.Νίκα για την αποχώρηση της παράταξης της Περιφερειακής Αρχής. Ξεπερνώντας κάθε όριο προκλητικότητας, σε σημερινές δημόσιες δηλώσεις του, παρουσιάζεται δήθεν αιφνιδιασμένος και …ανακαλύπτει δήθεν πολιτικές «συμμαχίες» και «συνωμοσίες», αναζητώντας άλλοθι για την αντιδημοκρατική συμπεριφορά του κ.Νίκα και την παραβίαση εκ μέρους του, του νομικού πλαισίου που διέπει τη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου. Μετά τα ανωτέρω, οφείλουμε να αποκαλύψουμε στους πολίτες της Πελοποννήσου τη μεθοδευμένη και σκηνοθετημένη θεατρική παράσταση, με πρωταγωνιστές τον κ.Νίκα και τον κ.Σκαντζό, που παίχτηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου” αναφέρει ο Πέτρος Τατούλης.
“Μήλον της έριδος” οι εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, θέμα που στην κυριολεξία έχει βάλει μπουρλότο στο περιφερειακό συμβούλιο το οποίο έχει συνεδριάσει όχι μια αλλά… τρείς φορές χωρίς να κατορθώνει να ολοκληρώσει την συζήτηση. Η “ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ” μάλιστα στις 13 Απριλίου απέστειλε εξαιρετικά επείγουσα επιστολή στον Πρόεδρο του Π.Σ σημειώνοντας την αναγκαιότητα ολοκλήρωσης της συζήτησης του θέματος σε 3η τακτική συνεδρίαση. “Φωνή βοώντος”, η επιστολή σύμφωνα με τα όσα δημοσιοποιεί ο Πέτρος Τατούλης ουδέποτε απαντήθηκε. “Στη συγκεκριμένη επιστολή ουδέποτε απάντησε ο κ.Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου και φυσικά παρότι του δόθηκε ο απαιτούμενος χρόνος να προβεί σε έκδοση νέας πρόσκλησης προκειμένου να προηγηθεί η συνέχιση της τρίτης (3ης) τακτικής συνεδρίασης και στη συνέχεια να ακολουθήσει η τέταρτη (4η) τακτική συνεδρίαση, ουδέποτε το έπραξε!! Προκύπτει λοιπόν με σαφήνεια ότι ο κ.Σκαντζός γνώριζε από τις 13 Απριλίου 2021, προφανώς και ο κ.Νίκας, ότι εκ μέρους της παράταξης της «Νέας Πελοποννήσου» θα τεθεί θέμα επί της διαδικασίας για το συγκεκριμένο ζήτημα. Είναι επίσης βέβαιο ότι για την τήρηση του κανονισμού της λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου θα ετίθετο θέμα και από άλλες παρατάξεις αφού υπήρξε ωμή παραβίαση του.”
¨Προμελετημένα και σχεδιασμένα όλα”
Η επίθεση του Πέτρου Τατούλη είναι σφοδρότατη. Καταλογίζει στον Πρόεδρο πρόθεση και προμελέτη  και προκαλεί τον Μανώλη Σκαντζό να δώσει στην δημοσιότητα τα πρακτικά της συζήτησης. “Όλα λοιπόν όσα διαδραματίστηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου εκ μέρους του κ.Νίκα και του κ.Σκαντζού ήταν προμελετημένα και προσχεδιασμένα με στόχο την απαξίωση των Περιφερειακών Συμβούλων της Αντιπολίτευσης και ταυτόχρονα τη μη ψήφιση απόφασης του Συλλογικού Οργάνου, η οποία δεν θα ήταν αρεστή στον κ.Νίκα.
Προκαλούμε τον κ.Πρόεδρο να δημοσιοποιήσει τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά της συζήτησης του τελευταίου θέματος της τρίτης (3ης) τακτικής συνεδρίασης, προκειμένου να αποδειχθεί ότι η συνεδρίαση διεκόπη στο στάδιο της τοποθέτησης των Περιφερειακών Συμβούλων και έπρεπε οπωσδήποτε να συνεχιστεί προκειμένου να ψηφιστεί η πρόταση που είχε κατατεθεί εκ μέρους τριών (3) παρατάξεων της Αντιπολίτευσης.”
Η παράταξη έδωσε στην δημοσιότητα την επιστολή της 13ης Απριλίου, επιστολή που έμεινε αναπάντητη.