Τηλεδιάσκεψη του δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου, παρουσία συνεργατών του, με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού «Major, Cities of Europe», Giorgio Prister, πραγματοποιήθηκε προχθές.

Το δίκτυο Major Cities of Europe (MCE) είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 1982 και αποτελεί ένα σταθερό πλαίσιο αναφοράς των σημαντικότερων εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πολλών ευρωπαϊκών πόλεων αλλά και οργανισμών σε θέματα νέων τεχνολογιών και καινοτόμων υπηρεσιών.

Στο δίκτυο του MCE περιλαμβάνονται 60 πόλεις που ενδιαφέρονται να μοιραστούν και να ανταλλάξουν εμπειρίες, ενώ ο αριθμός των συνεργαζόμενων φορέων, πανεπιστημίων, ινστιτούτων, επιστημόνων, αυτοδιοικητικών κ.ά., πλησιάζει τους 400.

Ενδεικτικά μέλη του δικτύου είναι οι Δήμοι σε: Αμβούργο, Δουβλίνο, Όσλο, Βαρκελώνη, Βοστώνη, Μπέρμινχαμ, Βερολίνο, Τεργέστη, Ουψάλα, Ρώμη, Ζυρίχη, Γενεύη, Τρίκαλα, Γένοβα, Αϊντχόβεν, Λειψία, Λιβόρνο, Πράτο κ.α.

Σημαντική προτεραιότητα του Δήμου είναι η ένταξη της Καλαμάτας σε ευρωπαϊκά δίκτυα πόλεων με στόχο την εξωστρέφεια και την ανάπτυξη και εισαγωγή καινοτόμων και προηγμένων τεχνολογιών και πρακτικών «smart cities», προκειμένου να επιτευχθεί ο μετασχηματισμός και εκσυγχρονισμός της πόλης σε πολλά επίπεδα.

 

Πηγή:protinews.gr