Παράλληλα,  αποφασίστηκε η αυστηροποίηση των ελέγχων από τις υπηρεσίες των Περιφερειών όλης της χώρας, για την  εφαρμογή των μέτρων

Σύσκεψη με τους περιφερειάρχες και τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ πραγματοποίησε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος. Κατά την σύσκεψη συζητήθηκε η αυστηροποίηση των ελέγχων από τις υπηρεσίες των Περιφερειών όλης της χώρας για την εφαρμογή των μέτρων κατά του κορονοϊού.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος, ενημέρωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει δυνατότητα οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες να μπορούν να:

  1. Προσλάβουν άμεσα, με 8μηνες συμβάσεις, προσωπικό για να συμβάλει στον αγώνα κατά του κορονοϊού (από προσωπικό καθαριότητας έως ιατρικό προσωπικό)
  2. Κάνουν άμεσα προμήθειες υλικών για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
  3. Προχωρούν άμεσα σε προμήθεια υγειονομικού υλικού προκειμένου να κάνουν δωρεές στο σύστημα υγείας.

Παράλληλα, στην ίδια νομοθετική πρωτοβουλία θα προβλέπεται παράταση του καθεστώτος της διοικητικής υποστήριξης για ένα ακόμα έτος (αφορά και τις πολεοδομίες).

«Ανταποκρινόμαστε θετικά στα αντίστοιχα αιτήματα για πρόσθετο προσωπικό που θα συμβάλλει στους ελέγχους και σε όλες τις αναγκαίες δράσεις δίπλα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Η Αυτοδιοίκηση είναι μια μεγάλη εφεδρεία σε αυτόν το δύσκολο αγώνα για να δώσει νέα δύναμη στην κοινωνία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών.

Στην τηλεδιάσκεψη μετείχαν ο υφυπουργός κ. Θεόδωρος Λιβάνιος και οι Περιφερειάρχες κ.κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, Πρόεδρος Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.) και Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Γιώργος Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής, Χρήστος Μέτιος, Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Νεκτάριος Φαρμάκης, Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Κράτσα Ρόδη, Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Παναγιώτης Νίκας, Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Φώτης Σπανός, Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Γεώργιος Κασαπίδης, Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Καχριμάνης, Περιφερειάρχης Ηπείρου, Κώστας Αγοραστός, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κωνσταντίνος Μουτζούρης, Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Σταύρος Αρναουτάκης, Περιφερειάρχης Κρήτης και Γιώργος Χατζημάρκου, Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου.

Πηγή: newsbomb.gr