Για τη μετακίνηση από δήμο σε δήμο, την επανεκκίνηση του λιανεμπορίου και τα επόμενα βήματα της άρσης των μέτρων του lockdown μίλησε η Αριστοτελία Πελώνη.

«Προφανώς είμαστε σε μια έξαρση, πρέπει να βρούμε τον τρόπο να γίνει διαχειρίσιμη η κούραση» είπε αρχικά η κυρία Πελώνη.

«Θέλουμε δραστηριότητες σε ανοιχτούς χώρους παρά ανεξέλεγκτες σε σπίτια» συμπλήρωσε τονίζοντας ότι «αν επιτραπούν δεν θα επιτραπούν φαινόμενα συγχρωτισμού σε πλατείες».

Ειδικά για τη μετακίνηση από δήμο σε δήμο απάντησε ότι είναι «ένα λογικό μέτρο» συμπληρώνοντας ότι η κυβέρνηση θέλει να ισχύσει «το συντομότερο δυνατόν» ενώ παρέπεμψε στην εισήγηση της επιτροπής.

Παράλληλα επανέλαβε ότι «παραμένει προτεραιότητα το άνοιγμα του λιανεμπορίου και των λυκείων ελεγχόμενα» αν και είπε ότι «θα δούμε αν μπορούμε να το αντέξουμε επιδημιολογικά, το λιανεμπόριο από την αρχή λειτούργησε συντεταγμένα, είναι μια ασφαλής βαλβίδα εκτόνωσης».

Ερωτηθείσα στον ΣΚΑΙ για τα σχολεία η κυρία Πελώνη απάντησε ότι «προτεραιότητά μας είναι τα λύκεια».

Όσον αφορά, δε, τα self test και το πώς θα γίνονται ή θα καταχωρούνται παρέπεμψε στη διάταξη του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας που τα κάνει υποχρεωτικά για τους μαθητές και σε ανακοινώσεις που θα γίνουν το επόμενο διάστημα για τη λειτουργία της πλατφόρμας selftesting.gov.gr στην οποία, όπως είπε, κάποιος θα μπορεί να πάρει βεβαίωση για να κάνει επανέλεγχο σε δημόσια δομή.

Στην ερώτηση αν μπορούν να ανοίξουν μαζί καταστήματα και σχολεία η κυρία Πελώνη απάντησε ότι «προφανώς δεν μπορούν να ανοίξουν όλα μαζί».

Πηγή: newsbomb.gr