Ο φράχτης έπεσε! Παραδόθηκαν τα «Περιβολάκια»

Ο φράχτης έπεσε! Παραδόθηκαν τα «Περιβολάκια»

Ο φράχτης έπεσε! Παραδόθηκαν τα «Περιβολάκια»

  • Η ικανοποίηση του Δημάρχου – οι επόμενες παρεμβάσεις και η στήριξη στη Ν.Γκεζερλή

Περίσσεψαν τα χαμόγελα το πρωί στην Παναγή Τσαλδάρη. Ο φράχτης μετά από 3 χρόνια σχεδόν έπεσε και η πλατεία παραδόθηκε στους πολίτες. «Είναι προσωπική μου ικανοποίηση και δικαίωση» είπε ο Δήμαρχος κόβοντας την υποτυπώδη κορδέλα στην μικρή τελετή παράδοσης που διοργανώθηκε από την πλευρά της Εθνικής Αντιστάσεως.

Δείτε το σχετικό video:

Το έργο ολοκληρώθηκε στο βασικό του σημείο «σύμφωνα με την μελέτη, τις προδιαγραφές και το αρχικό κόστος» όπως σημειώθηκε. Οι περαιτέρω παρεμβάσεις που χρειάζονται θα υλοποιηθούν με νέα εργολαβία ενώ δόθηκαν και διευκρινίσεις για τα σκίαστρα που δεν τοποθετήθηκαν. «Ήταν ακατάλληλα για την πλατεία. Έγινε δημόσια διαβούλευση και αρχιτεκτονικός διαγωνισμός και αποφασίστηκε ν αντικατασταθούν» είπε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργος Πούρος. Όσων αφορά τις στις οδούς Εθνικής Αντίστασης, Κύπρου και Ερμού που ήταν μέρος της εργολαβίας αυτές θα υλοποιηθούν αφού παραδοθεί στο δήμο η τελική μελέτη ΣΒΑΚ η οποία και θα καθορίσει τις ανάγκες, αναμένεται Απρίλιο – Μαίο.

Ο Δήμαρχος πλαισιωμένος από όλους τους αντιδημάρχους του, τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, τον Γενικό του Γραμματέα αλλά και ειδικούς συμβούλους σε μια κίνηση ισχυρά συμβολική, αναφέρθηκε στο ιστορικό του έργου και στην επιλογή του το Σεπτέμβριο του 2019 να διαπραγματευτεί με τον εργολάβο και να μην οδηγηθεί στα δικαστήρια.  «Δικαιώνεται η επιλογή μου να διαπραγματευτώ. Αν προχωρούσα στην έκπτωση του εργολάβου το έργο θα καθυστερούσε για πολλά χρόνια γιατί θα υπήρχαν δικαστικές διαμάχες. Προχώρησα με την μελέτη που υπήρχε, τις προδιαγραφές και το αρχικό κόστος. Αν είμαι ικανοποιημένος; Όχι! Σήμερα παραλαμβάνουμε ότι πρέπει να παραληφθεί. Σύντομα θα προχωρήσουμε σε όσες παρεμβάσεις χρειάζονται»

Ο φράχτης έπεσε! Παραδόθηκαν τα «Περιβολάκια»

Ο φράχτης έπεσε! Παραδόθηκαν τα «Περιβολάκια»

Οι ενστάσεις και η στήριξη στη Νίκη Γκεζερλή

Μόνο ο Αλέξανδρος Πνευματικός και ο Παναγιώτης Σπύρου έδωσαν το παρόν στην παράδοση της πλατείας. Αμφότεροι δήλωσαν χαρούμενοι για την εξέλιξη ωστόσο κατέθεσαν  και τις ενστάσεις τους.  «Το έργο έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό κάτω του 60%» είπε ο Αλέξανδρος Πνευματικός. Που είναι οι πέργκολες, τα σκίαστρα, που είναι οι 20 ομπρέλες, τι θα γίνει με τις παρακείμενες οδούς. Οι θέσεις μου παραμένουν ίδιες από την συμβασιοποίηση του έργου ωστόσο χαίρομαι για την σημερινή απόδοση της πλατείας.

Ο Παναγιώτης Σπύρου αναγνώρισε στο Δήμαρχο την καθοριστική συμβολή του στην απεμπλοκή του έργου σημειώνοντας πως χωρίς αυτήν το συρματόπλεγμα μπορεί να μην έφευγε και ποτέ ωστόσο αναφέρθηκε στις ελλείψεις των σκιάστρων, στο πράσινο, στα παγκάκια αν και η απάντηση του Αντιδημάρχου Γιώργου Πούρου ήταν πως μπήκε το πράσινο που προέβλεπε η μελέτη.

Ο Δήμαρχος επανέλαβε την δέσμευση του πως θα υπάρξουν παρεμβάσεις βελτίωσης από πλευράς δήμου ενώ, στέλνοντας μήνυμα με πολλούς αποδέκτες, δήλωσε δημόσια την στήριξή και εμπιστοσύνη του στην αναπληρώτρια προϊσταμένη της διεύθυνσης τεχνικών υπηρεσιών και πολεοδομίας κ.Νίκη Γκεζερλή.

Από τους επικεφαλής των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου το παρόν έδωσαν οι κύριοι Αλέξανδρος Πνευματικός και Παναγιώτης Σπύρου. «Είναι θετικό ότι ανοίγει ο χώρος της πλατείας  σήμερα όμως θα επιμείνω στις απόψεις που έχω εκφράσει  απ όταν συμβασιοποιήσαμε το έργο. Δεν θα ήθελα να χαλάσω τη σημερινή μέρα όμως βλέπετε και εσείς πως η πλατεία είναι ανολοκλήρωτη, είμαστε σε κάτω από το 60% του έργου» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ.Πνευματικός ενώ ο κ.Σπύρου σημείωσε: « Είμαι χαρούμενος που άνοιξε η πλατεία, υπήρχαν και χειρότερα σενάρια να μείνουν μόνιμα τα συρματοπλέγματα. Δήμαρχε συνέβαλες πολύ σε αυτή την εξέλιξη. Στα επιμέρους ζητήματα αυτό που βλέπουν όλοι είναι ότι η πλατεία δεν έχει τα βασικά, τα δέντρα, την σκίαση, τα παγκάκια.»