Μετά την μεγάλη επιτυχία που κατέγραψε με το 1917, τις θετικότατες κριτικές, την θερμότατη αποδοχή από κοινό και τις πολύ πιθανές οσκαρικές βραβεύσεις, ο Σαμ Μέντες συνεχίζει απτόητος στα επόμενα κινηματογραφικά του στοιχήματα και προκλήσεις. 

Αυτή την φορά δείχνει να στρέφεται προς την μικρή οθόνη, καθώς σε συνεργασία με την Neal Street Productions, θα επισκεφθούν τις Σπέτσες, όχι για διακοπές, αλλά για εργασία (και χαρά, οκ). 

Πρόκειται για την τηλεοπτική μεταφορά του βιβλίου που έγραψε ο Τζον Φόουλς «Ο Μάγος», το οποίο εκδόθηκε το 1965 και ήδη έχει γνωρίσει μια κινηματογραφική μεταφορά, το «The Magus» του 1968, με Μάικλ Κέιν, Άντονι Κουίν, Άννα Καρίνα, Κάντις Μπέργκεν που πέρασε μάλλον απαρατήρητο και εισπρακτικά αποτυχημένο. 

Το βιβλίο ο Φόουλς το έγραψε διατελώντας καθηγητής αγγλικών στις Σπέτσες των 50s και περιγράφει την ιστορία ενός…καθηγητή αγγλικών στο νησί του Σαρωνικού κι ενός αινιγματικού χαρακτήρα του νησιού που επηρεάζει καθοριστικά τις ζωές των ανθρώπων γύρω του. Ο Μέντες ισχυρίζεται πως η μεταφορά ενός βιβλίου στην τηλεόραση είναι σαφώς πιο εύκολη: «Υπάρχει μια ολόκληρη σειρά μοντέρνων βιβλίων που μπορούμε πλέον να αφηγηθούμε καλύτερα, η κινηματογραφική συμπίεσή τους στο παρελθόν τους αφαιρούσε πολύ από την ουσία τους, πλέον υπάρχει ο χρόνος για να διηγηθούμε τις ιστορίες τους, όπως πρέπει”.

Ας ελπίσουμε τα γυρίσματα να γίνουν όντως στις Σπέτσες και όχι στην Ισπανία, όπως είχαν γίνει στην ταινία του Γκάι Γκριν…

Πηγη moveitmag.gr