Οι δηλώσεις στο MyRadio 89,6 που προκάλεσαν την ένσταση

 

«Εις την τάξην» της θεσμικής του  ιδιότητας και ευθύνης εγκαλεί τον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Τάσο Γκιολή ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιώργος Πετρίτσης . Αιτία η Διώρυγα της Κορίνθου και αφορμή οι δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχη στον «αέρα» του Myradio89,6, δηλώσεις που αφορούσαν την περίφραξη του καναλιού, ένα έργο που όπως είπε πει ο κ.Γκιολής θα ολοκληρωνόταν εντός του Φεβρουαρίου.

«Ο κ.Γκιολής σε τηλεφωνικές συνεντεύξεις του, τόσο στο My Radio 89,6 στην εκπομπή του Θύμιου Τσαρμπού στις 19 Ιανουαρίου 2021 , όσο και τελευταία στην πρωινή εκπομπή του Ιορδάνη Χασαπόπουλου, στον τηλεοπτικό σταθμό «MEGA», στις 2 Φεβρουαρίου 2021, δήλωνε με βαρύγδουπο ύφος ότι : «το έργο της προστασίας της Διώρυγας με την περίφραξη των 6.000 μέτρων ένθεν και ένθεν των πρανών προϋπολογισμού 1.000.000 περίπου θα έχει υλοποιηθεί εντός του Φεβρουαρίου 2021»!!!

Στην επίσημη ιστοσελίδα της Περιφέρειας όμως, λίγες μέρες μετά στις 9.2.2021 αναρτήθηκε επιστολή του Περιφερειάρχη κ.Νίκα προς τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών κ.Γιώργο Καραγιάννη η οποία αναφέρει χαρακτηριστικά :

«προς αποφυγή δυσχερειών που ενδεχομένως προκληθούν στην υλοποίηση του εθνικού επιπέδου έργου, (αφού το έργο αποκατάστασης των ζημιών στα πρανή της Διώρυγας της Κορίνθου χαρακτηρίστηκε ως «σύνθετο και ειδικό έργο εθνικού επιπέδου») από την παράλληλη εκτέλεση του άνω αναφερόμενου έργου της περίφραξης, παρακαλούμε να εξετάσετε την ένταξη των αναφερομένων ενεργειών μας στον προγραμματικό σχεδιασμό της Γενικής Γραμματείας Υποδομών για ενιαία διαχείριση με το Εθνικού επιπέδου έργο, καθώς το προς εκτέλεση από την Περιφέρεια αποτελεί συσχετιζόμενο υποέργο του συνόλου το οποίο αξιολογείται ως απαραίτητο για άμεση εκτέλεση».

Εν ολίγοις ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι !!!»  αναφέρει σε δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Γιώργος Πετρίτσης χαρακτηρίζοντας την όλη διαχείριση του ζητήματος από πλευράς περιφέρειας ως «προσβολή» προς τους πολίτες!

«Η ανικανότητα της Περιφερειακής Αρχής να συνεννοηθεί έστω για τα αυτονόητα και για τα πιο ουσιώδη , αποδεικνύει ότι το μόνο που απασχολεί τον κ.Νίκα και τους συνεργάτες του είναι η επικοινωνία και όχι η ουσία. Μόλις σβήσει το φως και σταματήσει ο κρότος από τις «φωτοβολίδες» που συνηθίζουν να πετούν για να εντυπωσιάζουν, τότε αμέσως επικρατεί το απόλυτο «σκοτάδι»!!! αφού μέχρι σήμερα εκτός από τα έργα που είχε προετοιμάσει η προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή, δεν έχουν κάνει απολύτως τίποτα και έχουν αφήσει την Κορινθία στο έλεος της.»

Κύριε Αντιπεριφερειάρχα Κορινθίας αφήστε επιτέλους μόνο τις αυτοψίες , τις φωτογραφίες και τις επικοινωνιακές πομφόλυγες . Ασχοληθείτε σοβαρά με τα καθήκοντα σας και την ευθύνη της θεσμικής θέσης που κατέχετε» καταλήγει ο κ.Πετρίτσης.

 Βέβαια, ο σύμβουλος «ξεχνά» πως  οι δηλώσεις Γκιολή έγιναν πριν ακόμα πραγματοποιηθεί η αυτοψία του Υποδομών στο κανάλι, πριν να βγει το πόρισμα των ειδικών, πριν να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, πριν να χαρακτηριστεί το έργο «εθνικής σημασίας», πριν να υπογραφεί η απόφαση για τα 9 εκ ευρώ από το Υποδομών. Όταν έγιναν οι δηλώσεις το έργο από την Περιφέρεια προχωρούσε, η αναφορά λοιπόν φαντάζει φυσιολογική όπως και το αίτημα του Περιφερειάρχη, εφόσον υπήρξαν οι εξελίξεις των επόμενων ημερών, να ζητήσει την ένταξή του στον συνολικό προγραμματισμό και στην συνολική παρέμβαση.

Όσο για τους πολίτες; Στέκονται στο ότι τα έργα στο κανάλι θα γίνουν και όχι στην πολιτική αντιπαράθεση που έτσι κι αλλιώς υπάρχει μεταξύ πρώην και νυν περιφερειακής αρχής.

 

ΥΓ: Ο σύμβουλος αξιοποιώντας την ανεξάντλητη ελληνική γλώσσα και προκειμένου να αφαιρέσει την ένταση του χαρακτηρισμού χρησιμοποιεί την λέξη  «πομφόλυγες», το γιατί αντιλαμβάνεται κανείς εύκολα  (πομφόλυγα θηλυκό (και πομφόλυγας αρσενικό

  1. (ιατρικήφουσκάλαστο δέρμα γεμάτη υγρόφλύκταιναπομφός
  2. φυσαλίδα
  3. (μεταφορικά) λόγος χωρίς ουσία, μπούρδααερολογίαφληνάφημα