Επικαιρότητα
Ο Βασίλης Μπαλάφας μας μιλά για τα σύγχρονα εργαλεία ψηφιακής συμμετοχής των Πολιτών

Το πρωί της Παρασκευής 12 Απριλίου μια πολύ ενδιαφέρουσα κουβέντα έγινε στο studio του My Radio 98,6 με τον Βασίλη Μπαλάφα, πτυχιούχο Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ηπείρου, στη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας, και στο Τμήμα Τηλεπληροφορικής και Διοίκησης της Άρτας.
Με μεταπτυχιακό τίτλο στις Επικοινωνίες Δεδομένων (MSc in Data Communications – U of Kingston) και μεταπτυχιακό στις Διεθνείς Σχέσεις και Πολιτικές, στην κατεύθυνση της Διακυβέρνησης (MA in International Relations and Policies – Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων της Κορίνθου του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με υποτροφία υψηλής ακαδημαϊκής επίδοσης). Επίσης, με μεταπτυχιακό τίτλο στην Τοπική και Περιφερειακή Ανάπτυξη και Αυτοδιοίκηση (MA in Local and Regional Government and Development) από την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης σε σύμπραξη με 4 Πανεπιστήμια της χώρας (Πελοποννήσου, Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης, Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, Πανεπιστήμιου Πειραιώς). Από το Μάρτιο του 2016 είναι υποψήφιος διδάκτορας του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με κύριο ερευνητικό ενδιαφέρον για το ρόλο της Ενέργειας στη Διεθνή Πολιτική.
Με αφορμή του ότι κατά τη διάρκεια του προηγούμενου μήνα αξιοποιώντας σύγχρονα εργαλεία ψηφιακής συμμετοχής των Πολιτών στα κοινά και λήψης αποφάσεων πραγματοποίησε ένα πείραμα στο Δήμο Κορινθίων για το κατά πόσο ενδιαφερόμαστε στην πράξη για τέτοιου είδους υλοποιήσεις μας. Μας μίλησε για αυτή την ενέργεια που έγινε και για τα αποτελέσματα της.
Μια έρευνα που σπάει πολλά στερεότυπα όπως π.χ τη συμμετοχή των 50αρηδων μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας αλλά και το γεγονός ότι στην έρευνα συμμετείχε σε ιδιαίτερα μεγάλο ποσοστό ένα ηλικιακό γκρουπ που δεν εκπροσωπείται στο Δημοτικό συμβούλιο Κορινθίων αυτό των 35-44.
Άλλο ένα στοιχείο που ήταν ενδιαφέρον ήταν το γεγονός πως όσοι συμμετείχαν ολοκλήρωσαν το ερωτηματολόγιο των 22 ερωτήσεων κάτι που δείχνει το ενδιαφέρον τους για την περιοχή, ενώ πολλοί από αυτούς εξέθεσαν και την πλήρη αποψή τους με ελεύθερο κείμενο στέλνοντας προτάσεις και αναλύοντας τις θέσεις και τα επιχειρήματά τους.
-
Επικαιρότητα8 ώρες ago
Αγγλία: Ήταν τρία χρόνια νεκρή στο σπίτι της, εντοπίστηκε «μουμιοποιημένη» – «Χρειάζομαι βοήθεια»
-
Επικαιρότητα24 ώρες ago
Αεροδρόμιο: Με 13 κιλά κοκαΐνη συνελήφθησαν δυο 24χρονοι από τη Βραζιλία
-
Επικαιρότητα11 ώρες ago
Ισθμός της Κορίνθου: Πύλη εισόδου για επισκέπτες από 65 χώρες
-
Επικαιρότητα11 ώρες ago
Μεξικό: Φονική επίθεση από λευκό καρχαρία – Αποκεφάλισε δύτη
-
Ελλάδα11 ώρες ago
Εύη Βατίδου: «Δεν συμπαθώ καθόλου τη σύντροφο του Αλέξη Κούγια»
-
Επικαιρότητα10 ώρες ago
Στο Άμστερνταμ κατασκευάζουν χώρους στάθμευσης ποδηλάτων κάτω από το νερό
-
Αυτοδιοίκηση7 ώρες ago
Κορινθία: Δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων από 30/1 έως 5/2/2023
-
Ελλάδα12 ώρες ago
Ελληνίδα πήγε στην Ιταλία και ζήτησε κέτσαπ για την καρμπονάρα της – Δείτε τι απάντηση πήρε! (Video)