Περισσότεροι από 170 σπουδαστές γράφτηκαν φέτος στις τάξεις του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου Καΐρου, για να μάθουν την ελληνική γλώσσα. Πρόκειται για τις περισσότερες σε αριθμό εγγραφές σπουδαστών στη 17χρονη ιστορία του Κέντρου, από το 2003 που πρωτολειτούργησε μέχρι σήμερα, όπως αποκαλύπτει στον επίσημο λογαριασμό του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου Καΐρου στο facebook ο διευθυντής του, εκπαιδευτικός και στιχουργός Χρήστος Παπαδόπουλος.

Να σημειωθεί ότι αύριο το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο Καΐρου θα γιορτάσει την Παγκόσμια ημέρα Ελληνικής Γλώσσας με τους μαθητές των τμημάτων του, που διδάσκονται τα ελληνικά ως ξένη γλώσσα, τιμώντας όλους τους μαθητές που πέρασαν από το Κέντρο, αλλά και από όλες τις εκπαιδευτικές μονάδες της Αιγύπτου, όλων των βαθμίδων.

Παράλληλα θα γίνει η απονομή των πτυχίων ελληνομάθειας, των επίσημων πιστοποιητικών δηλαδή των επιτυχόντων στις εξετάσεις του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας του οποίου το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο Καΐρου είναι επίσημο εξεταστικό κέντρο στο Κάιρο, καθώς και η κοπή της πίτας από τον πρέσβη της Ελλάδας στο Κάιρο και πρόεδρο του ΔΣ του Κέντρου, Νικόλαο Γαριλίδη.

Το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο Καΐρου λειτουργεί υπό την αιγίδα της ελληνικής πρεσβείας στην Αίγυπτο και της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ν. Κάτσικας.