Έχει τ όνομα όμως όχι και τη χάρη!

Τι κι αν είσαι η πολιτιστική πρωτεύουσα του δήμου Κορινθίων!  

Τι κι αν είσαι η πρώτη πρωτεύουσα της νεότερης Ελλάδας όπως ο σημερινός Δήμαρχος προβάλλει

Η Αρχαία Κόρινθος είναι ένας τόπος που φθίνει διαχρονικά. 

Παλληκάρια σφάζονται στην ποδιά της προεκλογικά τάζοντας της προίκα μεγάλη και μεγαλεία, μετεκλογικά όμως μένει με τα αίματα στην ποδιά να ελπίζει ίσως στην επόμενη φορά.

Ντυμένη στα αρχαιοελληνικά της πασχίζει να πείσει πως τα μεγαλεία δεν πέρασαν όμως, η σκληρή πραγματικότητα δεν αλλάζει.

Η Αρχαία Κόρινθος είναι ένας τόπος παραμελημένος . Ακόμα κι από τους ίδιους τους ανθρώπους της. Ανθρώπους που κατέβηκαν στα κοινά, που εξελέγησαν, που έλαβαν κάποιοι θέσεις, έστω και στα στερνά, αλλά δεν προσέφεραν!

Είναι οι ίδιοι που τώρα υψώνουν το δάχτυλο και ομιλούν! Οι ίδιοι που στηλιτεύουν! Οι ίδιοι που επισημαίνουν όσα δεν έγιναν και όσα άξιζε η Αρχαία να γίνουν!

Έχουν δίκιο ναι!

Η χρόνια σιωπή τους όμως τους καθιστά πια αναξιόπιστους.  

Διότι έβλεπαν και γνώριζαν! Και συνειδητά επέλεγαν να μην μιλούν διότι ανήκαν στην εν ενεργεία δημοτική αρχή. Όντας πια στην αντίπερα όχθη «θυμήθηκαν» το χωριό τους.

Την πολιτιστική πρωτεύουσα.

Την αδιαφορία και την εγκατάλειψη των διοικούντων.  

Μόνο που ήταν και εκείνοι μέρος των  διοικούντων και φέρουν ευθύνη ακέραια.

Ευθύνη στον τόπο τους. Ευθύνη στο μέλλον του. Στην ανάπτυξη του!  

Και θα έπρεπε να απολογούνται.

Η απολογία όμως δεν είναι ίδιον των πολιτικών! Ούτε και η αυτοκριτική. 

Κι αυτό θα είναι πάντα το πρόβλημα της Αρχαίας Κορίνθου αλλά και κάθε τόπου που οι άνθρωποι του απ το να είναι χρήσιμοι επιλέγουν να είναι αρεστοί.

 

ΥΓ: Η ευθύνη των τοπικών συμβουλίων διαχρονικά είναι μεγάλη. Οι προσωπικές κόντρες και αντιδικίες δεν έχουν αντίκτυπο παρά στον τόπο που όλοι λένε πως θέλουν να υπηρετήσουν. Δυστυχώς συνεχίζεται και σήμερα η ίδια τακτική. Με ευθύνη του Προέδρου.