«Μερικά πράγματα που ακούω με εκπλήσσουν κι εμένα που είμαι 45 χρόνια στον χώρο»

Ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας, μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ για τις καταγγελίες ηθοποιών περί σεξουαλικής κακοποίησης και σεξουαλικής παρενόχλησης και σχολίασε ότι «αν τα αγόρια ανοίξουν το στόμα τους, θα τρίξουν καρέκλες».

«Μερικά πράγματα που ακούω με εκπλήσσουν κι εμένα που είμαι 45 χρόνια στον χώρο. Όχι πως δεν ήξερα, για αυτό νιώθω πως όσοι συσχετίζονται με αυτό τον χώρο θα πρέπει να νιώθουν συνένοχοι στην σιωπή», είπε ο κ. Μπιμπίλας στην εκπομπή Dot και προσέθεσε: «Ο φόβος είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα των ανθρώπων. Ζούμε σε ένα μικρό χώρο και φοβόμαστε μην χάσουμε την δουλειά μας, τις επαφές μας».

Ο Σπύρος Μπιμπίλας αναφέρθηκε στην επιτροπή Επιστημόνων που δημιουργεί το ΣΕΗ. «Τώρα φαίνεται πως ο φόβος σταμάτησε να υπάρχει, υποχώρησε, και μην ξεχνάμε πως κάποιος κάνει την αρχή και ο άρχων της χώρας, που είναι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, βγαίνει και λέει “μιλάτε πια ελεύθερα”, έχοντας και το διαδίκτυο πλέον. Εμείς ως σωματείο είπαμε στα μέλη μας προσπαθήστε να μην φωτογραφίζεται πρόσωπα. Ελάτε στην επιτροπή επιστημόνων που δημιουργούμε στο σωματείο, να δούμε ποιες υποθέσεις μπορούν να πάρουν τον δρόμο της Δικαιοσύνης». Μάλιστα, εξήγησε ότι σε περιπτώσεις καταγγελιών για τις οποίες δεν μπορεί πλέον να επιληφθεί η Δικαιοσύνη, θα πρέπει να γίνεται δημοσίευσή τους μέσω του Σωματείου.

Σε ό,τι αφορά τις καταγγελίες που έρχονται στη δημοσιότητα, ο Σπύρος Μπιμπίλας εκτιμά ότι το ζήτημα δεν έχει κορυφωθεί. «Αυτά που έρχονται στα αυτιά μας είναι πολύ σοβαρά και πολύ επικίνδυνα. Οι άνθρωποι που έχουν κάνει λάθη θα πρέπει να βγουν κα να ζητήσουν συγγνώμη από την κοινωνία, όχι μόνο από το χώρο μας. Μιλάμε για κορίτσια που έρχονται στο ΣΕΗ για καταγγελίες, αλλά και τα αγόρια είναι πάρα πολλά. Αν ανοίξουν το στόμα τους, θα τρίξουν καρέκλες».