Στο νοσοκομείο «Σωτηρία» βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας o Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου παραβρέθηκε στην τελετή εγκαινίων πενήντα κλινών στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Το έργο αποτελεί δωρεά της Βουλής των Ελλήνων και την υλοποίησή του έχει αναλάβει η κρατική κατασκευαστική εταιρεία ΚτΥπ (Κτιριακές Υποδομές ΑΕ).

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε δήλωσή του από το νοσοκομείο τόνισε ότι «αποτελεί δέσμευση της κυβέρνησης να αυξηθεί ο αριθμός των κλινών ΜΕΘ», ενώ δεσμεύτηκε ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα ενισχυθούν και άλλα νοσοκομεία με περισσότερες κλίνες.

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι θα υπάρξουν προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού όπου χρειάστει, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους εργαζόμενους «για τη μάχη που δίνει 24 ώρες το 24ωρο για να σώσουν ζωές».

Οι εργασίες κατασκευής της μεγαλύτερης σε μέγεθος μονάδας ΜΕΘ σε νοσοκομείο στην χώρα μας, στο Σωτηρία, δυναμικότητας 50 κλινών, έγιναν με γρήγορους ρυθμούς.

Ο σταθερά υψηλός αριθμός κρουσμάτων και οι αύξηση των βαριά ασθενών από τον κορωνοϊό που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ, έχει προκαλέσει ανησυχία στους ειδικούς εδώ και καιρό, οι οποίοι συχνά επαναλαμβάνουν ότι το σύστημα υγείας βρίσκεται υπό πίεση.

Οι 50 νέες κλίνες αναμένεται ότι θα αποτελέσουν μία σημαντική ανάσα. Από το βήμα της Βουλής, πριν το καλοκαίρι, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, είχε αναφέρει ότι στόχος είναι οι 1.200 ΜΕΘ ενώ τον Σεπτέμβριο ο υπουργός είχε ανακοινώσει ότι η χώρα διαθέτει 941.

Δείτε φωτογραφίες:

Πηγή: newsbomb.gr