Πάνω απο 200μικρά παιδιά φιλοξενούντα στην ανοιχτή δομή μεταναστών στην Κόρινθο. Μαζί με τους γονείς αλλά και τους άλλους ενήλικες ο αριθμός φτάνει τους 750. Λίγο πιο δίπλα, στην κλειστή δομή αυτή τη φορά, ακόμα 917 άνθρωποι σε συνθήκες κράτησης και με χρόνο μάλλον αβέβαιο παραμονής. 
Οι ανάγκες μεγάλες αν και υποθετικά οι συνθήκες διαβίωσης, τουλάχιστον στην ανοιχτή δομή, είναι πολύ καλύτερες (συγκριτικά με άλλες ανάλογες δομές της χώρας). Η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη παρούσα. Ίσως γιατί αυτές έχουν μείνει πλέον ως μοναδικό μας “όπλο απέναντι στην διαμορφωμένη κατάσταση και στους ανθρώπους που στερούνται σπίτι, πατρίδα , ακόμα και τα βασικά .
Χθες παραδόθηκαν τόσο στην ανοιχτή όσοκαι στην κλειστή δομή μεταναστών είδη πρώτης ανάγκης. Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Ψυχογιό σε μια εκτενή ανάρτησή του μιλά για την πρωτοβουλία, για τους ανθρώπους που μένουν εκεί, για τις συνθήκες και τις προοπτικές.
✅ Στην ανοιχτή δομή προσφύγων με περίπου 750 διαμενοντες έλα . Πάνω από 200 παιδιά. Βάλαμε στην αποθήκη μαζί με τους εργαζόμενους της δομής είδη πρώτης ανάγκης για μωρά, ρούχα για παιδιά και μεγάλους, αλλά και αρκετά τρόφιμα. Οι συνθήκες σχετικά καλές σε σχέση με άλλες δομές. Όμως, χειροτερεύουν λόγω της διακοπής του επιδόματος διαβίωσης που πήγαινε και στην τοπική αγορά με την απόλυτη ευθύνη του Υπουργείου. Τα παιδιά συνεχίζουν να πηγαίνουν σχολείο. Η ανάγκη στήριξης από το κίνημα και πρωτοβουλίες αλληλεγγύης πολύ σημαντική.
✅ Στο Κέντρο Κράτησης (ΠΡΟΚΕΚΑ) Κορίνθου. 917 διοικητικά κρατούμενοι. Ήταν 150 όταν ανέλαβε η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ. Δώσαμε είδη προσωπικής υγιεινής, αντισηπτικά και ρούχα, αλλά και κορινθιακή σταφίδα από μικρούς παραγωγούς του Νομού. Αθλιότητα η κράτηση μέχρι 18 μήνες, οδηγεί ακόμα και σε αυτοκτονίες όπως η πρόσφατη του νεαρού Κουρδου, διαλυμένη η κοινωνική υπηρεσία αφού απολύθηκαν ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί, υποστελεχωμενο το ιατρείο σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα. Το όραμα της κυβέρνησης, το δόγμα αποτροπής, με αόρατους ανθρώπους χωρίς δικαιώματα.
✅ Στο Σωματείο Αλληλεγγύης Ξυλοκάστρου που χρόνια τώρα στηρίζει δεκάδες ευάλωτες οικογένειες της περιοχής και αναλαμβάνει σημαντικές δράσεις για όλο το Νομό. Τους στηρίξαμε με τρόφιμα, παιδικά γάλατα και πάνες, αλλά και κορινθιακή σταφίδα από μικρούς παραγωγούς που έχουν απαξιωθει πλήρως από την κυβέρνηση. Μας έδωσαν πολλά ρούχα που μεταφέραμε μαζί με τα δικά μας στις δομές προσφύγων και μεταναστών.
🔺 Μαζί μας σε αυτή την πολυεπίπεδη παρέμβαση, εκτός από τους εργαζόμενους της Αλληλεγγύης για Όλους, μέλη της Ομάδας Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κορινθίας και της ΟΜ Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης.