Η μετακίνηση από νομό σε νομό για το Πάσχα θα είναι ένα από τα επόμενα ζητήματα που θα θέσει η κυβέρνηση περιμένοντας την εισήγηση των ειδικών του υπουργείου Υγείας.

«Η πιθανότητα να ταξιδέψουμε το Πάσχα θα είναι μια ψυχολογική ανάσα» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης κάνοντας λόγο για «υπερτοπική μετακίνηση».

«Η λογική είναι καλώς εχόντων των πράγματων να επιτραπεί η υπερτοπική μετακίνηση αν δεν έχουμε μεγάλη επιδημιολογική επιβάρυνση» είπε ο κ. Γεραπετρίτης στον ΣΚΑΪ διευκρινίζοντας ότι «είναι αμφίβολο αν θα έχουμε ψυχαγωγικές δραστηριότητες όπως η εστίαση».

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι πρόθεση της κυβέρνηση είναι η «υπερτοπική μετακίνηση» να επιτραπεί για 3 ημέρες το Πάσχα.

Σε κάθε περίπτωση, όπως είπε ο κ. Γεραπετρίτης, «θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί για να είμαστε σε καλύτερη κατάσταση σε 3 εβδομάδες».

«Εκείνο που θέλουμε είναι υπερτοπκή μετακίνηση όχι σε περιοχές που θα είναι εξαιρετικά επιβαρυμένες» συμπληρώνοντας πως «είναι λογικό περιοχές που βρίσκονται στο ίδιο επιδημιολογικό επίπεδο να είναι προσβάσιμες».

Την ίδια στιγμή, πάντως, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος το πρωί της Τρίτης δήλωνε ότι «ο σχεδιασμός είναι αρχές Μαΐου να επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό. Για το Πάσχα όμως δεν μπορώ να σας πω ακόμα, είναι νωρίς. Ας περάσουν πρώτα αυτές οι εβδομάδες».

Πηγή: newsbomb.gr