Τα “φώτα” έρχεται να μας αλλάξει ο δήμος Κορινθίων  φτάνοντας στην διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού, μετά την χθεσινή απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου, για τον ιδιώτη που θ αναλάβει την ενεργειακή αναβάθμιση του δικτύου οδοφωτισμού, την αντικατάσταση 22.000 φωτιστικών σωμάτων σε όλο το εύρος του δήμου, την  αντικατάσταση και αποκατάσταση της όποιας βλάβης εντός 72 ωρών.

Το έργο δεν θα κοστίσει στο δήμο Κορινθίων τίποτα. Θα αναβαθμίσει ενεργειακά το δίκτυο του, θα λύσει τα καθημερινά δεκάδες προβλήματα στον φωτισμό και θα οδηγήσει σε μείωση δημοτικών τελών αφού η κατανάλωση με τους led λαμπτήρες θα είναι η ελάχιστη.  “Φωτίζουμε το δήμο με υψηλής ποιότητας λαμπτήρες, εξοικονομούμε 5 εκ ευρώ σε βάθος 12ετίας” διεμήνυσε ο Δήμαρχος στην σημερινή συνέντευξη τύπου στα Μέσα Ενημέρωσης δίνοντας την εξοικονόμηση με αριθμούς. 

Το υπάρχον δίκτυο για τα επόμενα 12 έτη θα κόστιζε στο δήμο Κορινθίων, σε επίπεδο συντήρησης , φροντίδας και μέριμνας αντικατάστασης λαμπτήρων που έτσι κι αλλιώς η  ποιότητά τους είναι κακή εξαιτίας των κανόνων που διέπουν το ελληνικό δημόσιο και επιβάλλουν την αγορά των φθηνότερων,  20 εκ ευρώ και 93 χιλιάδες σύμφωνα με την εκτίμηση της Τ.Υ. Με την ανάθεση  σε ιδιώτη, μέσα από την διαδικασία διεθνούς διαγωνισμού, το κόστος αυτό θα αγγίξει τα 15, 3 εκ ευρώ , μια εξοικονόμηση για το δήμο 5 σχεδόν εκατομμυρίων ευρώ.

«Ο Δήμος μόνο να ωφεληθεί έχει από αυτήν την διαδικασία. Έδωσα την διαβεβαίωση και στο δημοτικό συμβούλιο πως δεν θα υπογράψω καμία σύμβαση εάν ο δήμος δεν έχει όφελος τουλάχιστον 20%. Εκείνο που πρέπει όλοι να κατανοήσουν είναι πως ο δήμος δεν θα ξοδέψει ούτε ένα ευρώ τουναντίον έχει να ωφεληθεί και στην ποιότητα φωτισμού και στην ταχεία αντικατάσταση των λαμπτήρων, υποχρέωση του ιδιώτης είναι σε 72 ώρες να έχει γίνει η αντικατάσταση. Οι δημότες θα δουν την ωφέλεια και στα δημοτικά τέλη με την μείωση τους.»

Το έργο θα ανατεθεί με διεθνή διαγωνισμό σε ιδιώτη επενδυτή. Το χρονοδιάγραμμα και εφόσον δεν υπάρχουν άλλου είδους προβλήματα, είναι το ένα έτος!

«Είναι ένα έργο που το είχαμε υποσχεθεί. Μετά την χθεσινή κατά πλειοψηφία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορίνθου προχωρούμε στην υλοποίηση του. Αλλάζουμε το δίκτυο φωτισμού, αντικαθιστούμε με 22.000 νέους, υψηλής ποιότητας και χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης  λαμπτήρες τους υπάρχοντες ,παρέχοντας αναβαθμισμένο φωτισμό στους δημότες , μειώνοντας το κόστος κατανάλωσης και βεβαίως ελαχιστοποιώντας το ενεργειακό μας αποτύπωμα.»

Δείτε δώ την ψηφοφορία που αφορά το συγκεκριμένο θέμα στην χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ :

Κόρινθος: Ενδιαφέρουσα η…ψηφοφορία για τον οδοφωτισμό!