Connect with us

EDITOR

Κόρινθος: Συμβούλιο στα… γρήγορα

Published

on

 Χαλαροί οι ρυθμοί των συμβούλων στην επαναφορά των δια ζώσης στην Κόρινθο. Λίγο η τυπικότητα των θεμάτων, λίγο η μάχη που είχε προηγηθεί στην οικονομική επιτροπή, μόνο ο Κορδώσης απτόητος. Να πει κι αυτό, να πει και τ άλλο, χάθηκε ο ειρμός κάπου αλλά δεν βαριέσαι!

“Χρήστο από δω έλα κάτσε” είπε και έδειξε τα έδρανα της πλειοψηφίας ο πρόεδρος Κυριαζής στο Χρήστο Κορδώση. “Δεν είναι ώρα ακόμα” απάντησε ο σύμβουλος. Είναι που … δεν θέλει!

Πήγε για…μαλλί ο σύμβουλος Δόντης αλλά τον κούρεψε ο Γκεζερλής! “Πίσω από το σπίτι μου ρίχνουν ανεξέλεγκτα μπάζα και ογκώδη και δεν τα μαζεύετε” είπε στον αντιδήμαρχο Μπίτζιο. “Μα καλά βρε Μιχάλη, πίσω από το σπίτι σου και δεν έχεις δει ποιος; Δεν έχεις καταγράψει μια πινακίδα; Να καταγράψεις, να ενημερώσεις και να μπει πρόστιμο. Δεν είμαστε σύμβουλοι μόνο για κριτική” είπε ο Γκεζερλής και ορθώς!

Την φράση του Δημάρχου στο συνέδριο της Ξάνθης θυμήθηκε ο Χρήστος Κορδωσης αν και η μνήμη ήταν επιλεκτική. Ο δήμαρχος παραλαμβάνοντας το βραβείο διοίκησης μνημόνευσε τον Οδυσσέα αναφέροντας πως η Τροία κατακτήθηκε με το μυαλό του και όχι με την ανδρεία του Αχιλλέα. Κοινώς… δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο! Ο σύμβουλος θεώρησε πως ο δήμαρχος παραλλήλισε τον εαυτό του με τον Οδυσσέα και για αυτό του υπενθύμισε πως ο Όμηρος χαρακτήριζε τον μυθικό ήρωα, πανούργο! Πολυμήχανο θυμόμαστε όλοι εμείς, αλλά ας είναι! Του υπενθύμισε ακόμα πως …ο Οδυσσέας δολοφονήθηκε. Τι ήθελε να μας πει ο Χρήστος Κορδωσης;

Πάντως ο Αλέξανδρος Πνευματικός άδραξε την ευκαιρία και ευχήθηκε. “Μακάρι να ήταν Οδυσσέας. Θα είχε πάει στην Ξάνθη και δεν θα γύριζε ποτέ! Ευσεβείς πόθοι!

Απουσία των ΜΜΕ και των ενεργών πολιτών από το ΔΣ. Τζάμπα τόσο καιρό η γκρίνια ν ανοίξουν οι συνεδριάσεις.

Ερώτηση για το 8ο δημοτικό από την Γεωργία Στριμενοπούλου και την καθυστέρηση των εργασιών. “Δεν είναι δυνατόν ο εργολάβος να εκτελεί εργασίες όσο το σχολείο είναι γεμάτο παιδιά, είναι επικίνδυνο. Δουλεύει τις ώρες που είναι κενό και για αυτό υπάρχει η καθυστέρηση” απάντησε ο δήμαρχος. Αύριο επίκειται αυτοψία και του ίδιου στο χώρο. Χρόνος παράδοσης του σχολείου ο Ιούλιος.

Απουσία του Γιώργου Πούρου και στο δημοτικό συμβούλιο και στην οικονομική επιτροπή. Χαρά στους συνωμοσιολόγους που βλέπουν τον Λεχαιώτη αντιδήμαρχο να προβάρει κουστούμι Δήμαρχου. Δεν μπόρεσε στον Καποδιστριακό Δήμο Άσσου Λεχαίου θα μπορέσει στον Καλλικρατικό δήμο Κορινθίων;

Απών και ο Πρόεδρος του ΚΕΠΑΠ από το συμβούλιο. Ένιωσε αδιαθεσία μετά τον αγώνα για την Μικρά Ασία και νοσηλεύτηκε για εξετάσεις. Περαστικά!

Ούτε βλέμμα δεν αντάλλαξαν Πνευματικός -Ταγαράς. Μόνος με τον Ηλία Μπουρσέ στα έδρανα της πορείας ευθύνης ο πρώην δήμαρχος, απών και ο Χρήστος Μελέτης.

Στην αριστερή πτέρυγα του συμβουλίου κάθισε ο Ανδρέας Ζωγκος. Πλειοψηφία. Στα δεξιά και στα υψηλά των ανεξάρτητων παρέμεινε ο Σταύρος Κεφαλας, στο σβέρκο του Αλέκου.

Κρατά τις αποστάσεις του ο Γιώργος Μουρούτσος. Παρ ότι ο στενός συνεργάτης του Νίκου Σταυρέλη, συνεχίζει να κάθεται μακριά του

Συγχαρητήρια στην διευθύντρια οικονομικών για το βραβείο που έλαβε στην Ξάνθη απηύθυνε ο Χρήστος Κορδωσης σημειώνοντας πως ήταν επιλογή Πνευματικού Σταυρέλη. Τι τα λες συμβουλε αυτά; Ποιος κρατά τα πηγαδάκια που εδώ και καιρό λένε πως…λόγω αυτής της σχέσης καθυστερεί όσο μπορεί τα έργα της νέας δημοτικής αρχής. Μακρια από εμάς αυτά!

Βλάσσης και Πούλος οι μοναδικοί τοπικοί πρόεδροι που έδωσαν το παρόν στην συνεδρίαση. Στα Εξαμίλια πάντως θα δοθεί μάχη αφού λέγεται πως ” σύμμαχος” προωθεί για πρόεδρο άλλο τοπικό στέλεχος.

Απών και ο γιατρός από το πρώτο δια ζώσης συμβούλιο. όσο να πεις “άβολη” κατάσταση! Στην διαδικασία εκλογής προεδρείου (επίσης δια ζώσης αν και πανδημία) είχε εισέλθει στην αίθουσα κραδαίνοντας το χαρτί της ανεξαρτητοποίησης! Περσινά ξινά σταφύλια αυτά όμως. Ε Σωτήρη;

Απούσα και η κ.Τζέκου. Λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων είπε ο Πρόεδρος.

Θέματα όπως τα αδέσποτα, η πολεοδόμηση του στρατοπέδου, η καθαριότητα και τα Led ζήτησε ο Αλέκος Πνευματικός να έρθουν προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο. “Να διαφημίσετε και το έργο σας” σχολίασε προς το προεδρείο χωρίς να λαμβάνει δέσμευση για συζήτηση στο επόμενο από τον Αντώνη Κυριαζή. Ο Δήμαρχος πάντως είπε “όποτε θέλετε, κανένα πρόβλημα”

 

“Ποτίζουμε με νερό Στυμφαλίας στα πάρκα και στους κοινόχρηστους” ανέφερε ο Γ. Μουρούτσος και ζήτησε να υπάρξει σύνδεση με τις γεωτρήσεις του δήμου για τις χρήσεις αυτές. Υπενθύμισε δε πως ο ίδιος, επειδή είχε την ευθύνη του πρασίνου, γνωρίζει καλά  πως υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Τυχαία η υπενθύμιση;

“Έχουμε προμηθευτεί τα ανταλλακτικά από την “ΜΟΥΡΟΥΤΣΟΣ” και είμαστε έτοιμοι προς συνδέσεις¨ απάντησε ο Δήμαρχος, αναφέροντας, όχι τυχαία προφανώς, την εταιρία! “Δεν είμαι εγώ” έσπευσε να διευκρινίσει ο δημοτικός σύμβουλος μαλώνοντας το δήμαρχο που δεν τον ενημέρωσε ώστε και εκείνος να δώσει προσφορά!

Continue Reading
Δημοφιλέστερα