Εν αναμονή των ανακοινώσεων για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα, το ενδιαφέρον στρέφεται στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στις ΜΕΘ.

Με την κακοκαιρία «Μήδεια» να σαρώνει τη χώρα και να είναι… δίκοπο μαχαίρι για τη διασπορά του κορονοϊού, καθώς ναι μεν η κυκλοφορία περιορίζεται αλλά από την άλλη μεγαλώνει ο συγχρωτισμός σε κλειστούς χώρους που δεν μπορούν να αεριστούν, αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον οι αριθμοί που θα ανακοινωθούν από τον ΕΟΔΥ την Τρίτη (16.02).

Δεδομένα θα υπάρξει μια αύξηση στα κρούσματα καθώς αναμένεται και μεγαλύτερος αριθμός τεστ που θα έχουν διεξαχθεί, το ενδιαφέρον όμως των ειδικών στρέφεται στον αριθμό των διασωληνωμένων. Την τελευταία εβδομάδα έχει παγιωθεί κοντά στους 300 και προκαλεί έντονο προβληματισμό καθώς αυξάνεται η πίεση στο σύστημα υγείας. Με δεδομένο ότι έχουν περάσει και κάποιες ημέρες με αρκετά αυξημένο αριθμό κρουσμάτων, άρα και περισσότερες πιθανότητες να νοσήσουν βαρύτερα επιπλέον άνθρωποι, η αγωνία αυξάνεται.

Η κατάσταση στις ΜΕΘ άλλωστε μόνο ευοίωνη δεν είναι. Το σύστημα δοκιμάζεται πολύ σκληρά στην Αττική, την Αχαΐα αλλά και την Εύβοια, τις τρεις πιο «κόκκινες» περιοχές στη χώρα δηλαδή, με την Αθήνα να έχει μόλις 27 ελεύθερες ΜΕΘ σύμφωνα με την ενημέρωση του προηγούμενου 24ωρου…

Η επιδημιολογική εικόνα της Δευτέρας

Μπορεί ο αριθμός των κρουσμάτων που ανακοινώθηκε τη Δευτέρα (15.02) να μην ήταν ιδιαίτερα αυξημένος, καθώς εντοπίστηκαν 698 νέες μολύνσεις, πλην όμως ανησυχία προκαλείται από τον αριθμό των θανάτων αλλά και των διασωληνωμένων.

Ο μεγάλος προβληματισμός, επίσης, αφορά συγκεκριμένες περιοχές που έχουν αυξημένο ιικό φορτίο και συνεχίζουν να προκαλούν ανησυχία στους λοιμωξιολόγους.

Στο «μάτι» της πανδημίας συνεχίζει να βρίσκεται η Αττική, που κατέγραψε 328 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο, ενώ στο «κόκκινο» συνεχίζει να βρίσκεται η Αχαΐα η οποία ήταν η δεύτερη σε κρούσματα με 62 νέες μολύνσεις.

Πηγή: newsbomb.gr