Νέα μέτρα σε ό,τι αφορά την είσοδο στη χώρα από τα χερσαία σύνορα ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Οπως είπε «από τα μεσάνυχτα της Τρίτης προς Τετάρτη 22 Ιουλίου έως και την Τρίτη 4 Αυγούστου η είσοδος στην ελληνική επικράτεια από τα χερσαία σύνορά μας για ουσιώδεις μετακινήσεις επιτρέπεται μόνο από τα συνοριακά σημεία ελέγχου Κακκαβιάς, Κρυσταλλοπηγής, Ευζώνων, Προμαχώνα, Νυμφαίας και Κήπων. Δεύτερον, οι Ελληνες πολίτες, όσοι έχουν άδεια παραμονής, οι κάτοικοι ειδικού δελτίου ταυτότητας ομογενούς υποχρεούνται και αυτοί να συμπληρώνουν το Passenger Locator Form καθώς και την ηλεκτρονική προαναγγελία σύντομης μετακίνησης».

«Επισημαίνουμε με έμφαση ότι ο κορωνοϊός είναι εδώ και καλούμε τους Ελληνες πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις σε επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές, όπως αυτές της Βαλκανικής», συμπλήρωσε και είπε ότι «οι εργάτες γης σε περίπτωση που βρίσκονται στη χώρα και εξέλθουν της ελληνικής επικράτειας πριν από τις 4 Αυγούστου 2020 δεν θα έχουν ξανά το δικαίωμα εισόδου μέχρι νεωτέρας. Η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει μια ασφαλής υγειονομική χώρα. Πήραμε και θα παίρνουμε όποτε χρειαστεί και με αίσθημα ευθύνης κάθε απαραίτητο μέτρο ακούγοντας πάντα τη γνώμη των ειδικών».

πηγή: kathimerini.gr