Επικαιρότητα
Κορωνοϊός: Μάσκες σε ΜΜΜ, σούπερ μάρκετ, φαρμακεία – Οδηγίες Τσιόδρα για τη χρήση τους


Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, Θα ακολουθήσουν περαιτέρω οδηγίες τις επόμενες ημέρες σχετικά με τη χρήση της μάσκας – η οποία, όπως τόνισε, δεν καταργεί το απόλυτα απαραίτητο μέτρο τού να αποφεύγουμε να αγγίζουμε το στόμα, τη μύτη και τα μάτια μας.
Σήμερα τοποθετήθηκε οριστικά η επιτροπή για τη χρήση υφασμάτινων μασκών από το γενικό πληθυσμό για τη φάση της σταδιακής και ελεγχόμενης άρσης των μέτρων του κορωνοϊού, όπως γνωστοποίησε κατά την καθιερωμένη ενημέρωσή του, ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας.
Όπως τόνισε, η επιτροπή υιοθέτησε συστάσεις σύμφωνες με τις οδηγίες του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων (ECDC), ώστε να δώσει ακόμα λιγότερες ευκαιρίες μετάδοσης του ιού από ασυμπτωματικούς ανθρώπους ή ανθρώπους λίγο πριν παρουσιάσουν συμπτώματα, σε περιοχές όπου υπάρχει υψηλός συγχρωτισμός, σε κλειστούς χώρους, όπως τα μέσα μαζικής μεταφοράς, σούπερ μάρκετ, φαρμακεία.
Αυτή η χρήση θα γίνει ταυτόχρονα με ειδική επικοινωνική στρατηγική ώστε να μη γίνεται λάθος χρήση της μάσκας και να μη δίνεται ψευδής αίσθηση ασφάλειας.
Όπως εξήγησε ο κ. Τσιόδρας, για τη σωστή χρήση της μάσκας, θα πρέπει κανείς να «καλύπτει πλήρως τη μύτη και το στόμα, να πλένει πολύ καλά τα χέρια με σαπούνι και νερό ή αλκοολούχο αντισηπτικό πριν βάλει τη μάσκα ή όταν την αφαιρεί, να την αφαιρεί με συγκεκριμένο τρόπο ώστε να μην αγγίζει την μπροστινή επιφάνεια της μάσκας η οποία μολύνεται πολύ εύκολα. Αν η μάσκα είναι μίας χρήσης, να την απορρίπτει με ασφαλή τρόπο ενώ αν η μάσκα είναι επαναχρησιμοποιούμενη, να την πλένει όσο πιο συχνά μπορεί με το σύνηθες απορριπαντικό στους 60 βαθμούς».
Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, Θα ακολουθήσουν περαιτέρω οδηγίες τις επόμενες ημέρες σχετικά με τη χρήση της μάσκας – η οποία, όπως τόνισε, δεν καταργεί το απόλυτα απαραίτητο μέτρο τού να αποφεύγουμε να αγγίζουμε το στόμα, τη μύτη και τα μάτια μας.
Πηγή:lifo.gr
-
Ελλάδα16 ώρες ago
Περσείδες: Πότε θα δούμε τη θεαματική βροχή αστεριών – Θα “συναντηθούν” με την υπερπανσέληνο
-
Αυτοδιοίκηση16 ώρες ago
Θέσεις Πρακτικής Άσκησης στο Κέντρο Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Κορινθίων
-
Uncategorized20 ώρες ago
Ερώτηση Ψυχογιού στη Βουλή για τις καταστροφές στην σουλτανίνα
-
Ζωή16 ώρες ago
Blues Festival με πανσέληνο στα Πίσια
-
Uncategorized11 ώρες ago
Τζίτζικας ή τέττιξ η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει
-
Ελλάδα16 ώρες ago
Σπάνιο φαινόμενο: «Στρατιά» από μέδουσες διασχίζει τα νερά της Χαλκίδας
-
Επικαιρότητα20 ώρες ago
Επι ποδός η Τροχαία για τον 15Αύγουστο – Αυξημένα μέτρα στις Εθνικές
-
Αυτοδιοίκηση17 ώρες ago
2,2 εκ ευρώ τα χρέη των δήμων για τα απορρίμματα – Έκκληση Νίκα