Ο  καθηγητής επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ  και μέλος της επιτροπής κ. Παρασκευής, τόνισε παράλληλα ότι θα πρέπει να υπάρχουν αντίβαρα για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί

«Ναι στα προνόμια των εμβολιασμένων και μάλιστα από την πρώτη δόση, προκειμένου να μην αποκλειστούν οι μικρότερες ηλικιακές ομάδες» αναφέρει ο αναπληρωτής καθηγητής επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Δημήτρης Παρασκευής μιλώντας στο ραδιόφωνο της κρατικής τηλεόρασης.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι αυτά τα προνόμια -μη διευκρινίζοντας ποια θα είναι- θα λειτουργήσουν ως κίνητρο για τον εμβολιασμό. Παράλληλα επεσήμανε ότι θα πρέπει να υπάρχουν αντίβαρα για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, προκειμένου να μπορούν να συμμετέχουν σε μια σειρά δραστηριότητες. Ωστόσο επισήμανε ότι όλα αυτά τα θέματα είναι υπό εξέταση από την επιτροπή.

Για το θέμα της απελευθέρωσης των μετακινήσεων από νομό σε νομό ο κ. Παρασκευής ανέφερε ότι θα υπάρχει προαιρετικότητα σε ό,τι αφορά το ατομικό τεστ αλλά και υποχρεωτικότητα σε σχέση με τις μετακινήσεις στα νησιά, καθώς πρέπει να διασφαλιστεί η ασφάλεια και το χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο στην κοινότητα.

Πηγή: newsbomb.gr