Μάχη για να μην χάσει το πόδι του δίνει ο νεαρός που παρασύρθηκε από μπουλντόζα στο κορονοπάρτι του ΑΠΘ. Η μητέρα του μιλώντας στην ΕΡΤ3, αποκάλυψε πως “η κατάσταση του ποδιού είναι σοβαρή, καθώς είναι πολτοποιημένο από το μηρό μέχρι τη γάμπα κάτω”, ενώ επισήμανε πως θα κινηθεί νομικά κατά παντός υπευθύνου.

Αναφερόμενη στο ανατριχιαστικό ατύχημα, δήλωσε πως “ο φίλος του -σε εισαγωγικά- βρήκε το σκαπτικό με τα κλειδιά επάνω. Ανέβηκε, το έβαλε μπρος και τον πάτησε. Τον πάτησε η ερπύστρια. Όταν άκουσε τις τσιρίδες από τον πόνο γιατί του πολτοποιούσε το πόδι τότε κατάλαβε ότι πάτησε το παιδί μου και σταμάτησε”.

Το χρονικό του ατυχήματος

Το βράδυ του Σαββάτου, την ώρα που όλοι οι παρευρισκόμενοι στο κορονοπάρτι στο ΑΠΘ χόρευαν ξέφρενα στους ρυθμούς της μουσικής, ομάδα νεαρών σκέφτηκε να ανέβει σε μία μπουλντόζα που βρισκόταν στο σημείο και να ανάψει τη μηχανή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ThessToday.gr, λόγω των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη, στον χώρο του πανεπιστημίου υπήρχε μία μίνι μπουλντόζα. Αυτό είχε ως συνέπεια μία παρέα αγοριών περίπου 10 ατόμων, η οποία ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ, να βάλει μπρος το όχημα.

Μπροστά από το τμήμα Νομικών και Οικονομικών Επιστημών, μέλη της παρέας είχαν ανέβει πάνω στη μίνι μπουλντόζα, και καθώς ήταν σε λειτουργία, ένα νεαρός, περίπου 23 ετών, έπεσε από αυτήν, και οι φίλοι του χωρίς να το καταλάβουν, τον παρέσυραν, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί, έχοντας ένα τεράστιο κόψιμο από τον μηρό μέχρι την γάμπα του ποδιού.

Αφού συνειδητοποίησαν τι ακριβώς συνέβη, σταμάτησαν το όχημα και κατέβηκαν από αυτό, βλέποντας τον νεαρό φίλο τους γεμάτο αίματα σωριασμένο στο έδαφος. Οι ίδιοι, ήταν σε κατάσταση σοκ ούρλιαζαν, μέχρι που αποφάσισαν να καλέσουν ασθενοφόρο πανικόβλητοι. Στη συνέχεια, όχημα του ΕΚΑΒ έσπευσε άμεσα στο ΑΠΘ, ώστε να παραλάβει τον τραυματία από την κεντρική πύλη, και διακομίστηκε στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο.

 

Πηγή:thetoc.gr